Tuesday, May 4, 2010

Κάτω από τα $1,31 το ευρώ


Κάτω από τα $1,31 το ευρώ

Σε νέο χαμηλό 12 μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω των εικασιών πως ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα αποτύχει να περιορίσει τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης.


“H αξιοπιστία της ΕΚΤ έχει διαλυθεί και απομένει να δούμε την πολιτική αποτυχία από τη διάσωση της Ελλάδας,” τονίζει ο Steven Barrow της Standard Bank αναφερόμενος στην αλλαγή κανόνων από την ΕΚΤ για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση. “Ο μοναδικός περιορισμός για περεταίρω πτώση του ευρώ είναι πως η αγορά είναι ήδη αρκετά short στο νόμισμα.”


Από την πλευρά του ο Michael Hewson της CMC Markets σημειώνει πως η η αντίδραση είναι “μία κλασική περίπτωση του ‘αγόρασε στη φήμη και πούλα στην είδηση’ καθώς οι αγορές υποθέτουν πως η έκταση των μέτρων που έλαβε η Ελλάδα, αν και απαραίτητα, θα οδηγήσουν τη χώρα βαθύτερα στην ύφεση”.


Αυτή την ώρα το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου 0,69% στα 1,3099 ενώ νωρίτερα έφτασε και τα 1,3086 δολ. Σε σχέση με τη βρετανική λίρα το κοινό νόμισμα σημειώνει πτώση 0,25% στις 0,8333 λίρες, ενώ σε σχέση με το γεν υποχωρεί 0,8% στα 123,72 γεν.


Το δολάριο με τη σειρά του σημειώνει πτώση έναντι του γεν 0,13% στα 94,44 γεν.

source: capital.gr

No comments:

Share |