Tuesday, May 4, 2010

M. Lynch: Επιμένει "buy" για τέσσερις τράπεζες


M. Lynch: Επιμένει "buy" για τέσσερις τράπεζες



Τη σύσταση “buy” διατηρεί για τέσσερις ελληνικές τράπεζες η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 4 Μαΐου όπου εκφράζει την προτίμησή της για την Εθνική Τράπεζα, η οποία όπως λέει, είναι καλύτερα τοποθετημένη ώστε να αντιμετωπίσει την καταιγίδα.

Οι αντικειμενικές τιμές που θέτει ο οίκος είναι τα 24 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, τα 9,8 ευρώ για την Alpha Bank, τα 10,1 ευρώ για τη Eurobank και τα 9,4 ευρώ για την Πειραιώς.

Ο οίκος επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκώς ρυθμισμένες τις ανάγκες τους για ρευστότητα δεδομένου του σχολίου του ΔΝΤ ότι η κεφαλαιοποίησή τους είναι επαρκής, της κίνησης της ΕΚΤ να καταργήσει το όριο της αξιολόγησης για τους τίτλους των ελληνικών τραπεζών και της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει περαιτέρω το πακέτο ρευστότητας.


Μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Όπως επισημαίνει ο οίκος, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι πιθανόν να αυξηθούν από 8% έως 18%, χωρίς να υπάρξει ανάγκη κεφαλαιακής ένεσης. Η Merrill Lynch αφού εξέτασε τη δυνατότητα να αντέξουν οι τράπεζες υψηλότερες απώλειες λόγω εγχώριων δανείων, κατέληξε σε εκτίμηση για συνολικές προβλέψεις 2,7% στην περίοδο 2010-2011. Ακόμη, ο οίκος προβλέπει ότι οι τρέχουσες εκτιμήσεις για τα κέρδη θα μπορούσαν να «αντέξουν» περαιτέρω ζημιές 2,2%, ενώ αν οι τράπεζες μειώσουν τα κεφάλαια Tier I έως το 7%, θα είναι δυνατό να απορροφήσουν επιπλέον προβλέψεις ποσοστού 2,3%.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |