Tuesday, May 4, 2010

Κάτω και από τα 83 δολάρια το αργο


Κάτω και από τα 83 δολάρια το αργο

Κάτω από τα 83 δολάρια έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, καθώς το sell-off των διεθνών κεφαλαιαγορών παρέσυραν τους επενδυτές του αργού σε έντονες ρευστοποιήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού υποχώρησαν κατά 4% στα 82,74 δολάρια, χάνοντας περίπου 3,45 δολάρια. Η βενζίνη υποχώρησε κατά 4,6% στα 2,32 δολάρια.
Ημέρα sell-off ήταν η σημερινή για τα χρηματιστήρια των αδύναμων χωρών της ευρωζώνης, των επονομαζόμενων PIIGS, καθώς μετά την ελληνική κρίση, επενδυτικό πανικό προκαλέσε η φημολογία ότι η Ισπανία θα ζητήσει στήριξη από το μηχανισμό.

Η υποχώρηση του αργού συνδέεται με τις ανησυχίες που διατυπώνουν αναλυτές και επενδυτικοί οίκοι για το ενδεχόμενο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ε.Ε. Η είδηση που κυκλοφόρησε σήμερα σχετικά με την εμπλοκή της Lazard , η οποία υποτίθεται ότι προσελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση για να προετοιμάσει την αναδιάρθρωση του Χρέους, παρόλο που διαψεύστηκε από την ίδια την εταιρία προκάλεσε έντονες πιέσεις.

source: reporter.gr

No comments:

Share |