Monday, May 10, 2010

Συνάντηση SEC με τους επικεφαλής των αγορών


Συνάντηση SEC με τους επικεφαλής των αγορών


Η πρόεδρος της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), Mary Schapiro κάλεσε τους επικεφαλής των αμερικανικών χρηματιστηρίων σε συνάντηση στην Ουάσινγκτον με αντικείμενο τα δραματικά γεγονότα της περασμένης Πέμπτης όταν η Wall Street βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση και ο βιομηχανικός Dow Jones βρέθηκε να σημειώνει βουτιά σχεδόν 1.000 μονάδων.

Η επικεφαλής της SEC θέλει να εξετάσει τρόπους για να αποτρέψει πιθανή επανάληψη των γεγονότων της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

Στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστεί αν οι διαφορές στους κανονισμούς συναλλαγών, όπως η διαφορετική λειτουργία ασφαλειών και αυτόματων διακοπτών (circuit breakers) στο NYSE και αλλού ενδεχομένως να επηρέασε τις συναλλαγές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του NYSE Euronext, Duncan Niederauer και ο διευθύνων σύμβουλος του Nasdaq OMX Group Inc., Robert Greifeld συμφώνησαν να παραστούν στη συνάντηση της SEC.

Στελέχη των BATS Global Markets και Direct Edge, δύο σχετικά νέων πλατφόρμων που ειδικεύονται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, επίσης θα παραστούν στη συνάντηση.

Στελέχη της SEC κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ανέλυσαν ένα τεράστιο όγκο δεδομένων των συναλλαγών που έλαβαν από τα χρηματιστήρια. Το προσωπικό της SEC ψάχνει για πιθανά τεχνικά σφάλματα στις συναλλαγές, αλλά και το ενδεχόμενο η αγορά των futures να επηρέασε την χρηματιστηριακή αγορά.

Ωστόσο, μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, δεν είχε προσδιοριστεί κάποιος παράγοντας για την βουτιά της αγοράς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

source: capital.gr

No comments:

Share |