Monday, May 10, 2010

ΕΚΤ: Παρεμβαίνει στην αγορά ομολόγων


ΕΚΤ: Παρεμβαίνει στην αγορά ομολόγων

Στην παροχή έκτακτων μέτρων, με τη μορφή παρέμβασης στην αγορά ομολόγων, προχωράει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οποία εκδόθηκε τα ξημερώματα, στην οποία παράλληλα επισημαίνεται ότι τα μέτρα αυτά δεν θα επηρεάσουν τη στάση της στη νομισματική πολιτική.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, θα προχωρήσει μεταξύ άλλων, σε παρεμβάσεις στην αγορά των ιδιωτικών και κρατικών ομολόγων προκειμένου να διασφαλίσει το βάθος και τη ρευστότητα «στις περιπτώσεις εκείνες που αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες».

Η ΕΚΤ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θέλει «να αντιμετωπίσει τις σφοδρές αναταράξεις σε συγκεκριμένους τομείς της αγοράς οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη για το μηχανισμό νομισματικής πολιτικής και συνεπώς για την αποτελεσματική εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής».

«Με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από την εν λόγω παρέμβαση, θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες λειτουργίες για την εκ νέου απορρόφηση της ρευστότητας που θα διοχετευτεί», αναφέρεται.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι προχωράει σε μέτρα με στόχο να παρακαμφθούν τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τράπεζες της ζώνης του ευρώ να τροφοδοτηθούν σε δολάρια, διευκολύνοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία.

source: capital.gr

No comments:

Share |