Monday, May 10, 2010

Ενιαίο σύστημα αυτόματης διακοπής συναλλαγών εξετάζουν τα χρηματιστήρια

Ενιαίο σύστημα αυτόματης διακοπής συναλλαγών εξετάζουν τα χρηματιστήρια

Την εγκατάσταση ενιαίου συστήματος αυτόματης διακοπής συναλλαγών για όλα τα χρηματιστήρια –συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών συναλλαγών- που θα διακόπτει ή θα επιβραδύνει τις συναλλαγές όταν θα παρατηρούνται μαζικές κινήσεις εξετάζουν ρυθμιστικές αρχές και στελέχη χρηματιστηρίων, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η διεξαγωγή των σχετικών συζητήσεων προγραμματίστηκε μετά την ξαφνική, απότομη πτώση του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones την προηγούμενη Πέμπτη, ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκε να χάνει σχεδόν 1.000 μονάδες στο NYSE εξαιτίας τεχνικού λάθους.

Στο πλαίσιο αναζήτηση λύσης για την έντονη μεταβλητότητα, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Mary Schapiro, συναντήθηκε σήμερα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Timothy Geithner και τους επικεφαλής οχτώ χρηματιστηρίων.

Η Schapiro, μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών σε Εμπορεύματα, Gary Gensler αναμένεται να καταθέσουν αύριο ενώπιον του Κογκρέσου για την «βουτιά» του χρηματιστηρίου.

«Σαν πρώτο βήμα, τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν στη δημιουργία ενός δομικού πλαισίου, για την ενίσχυση των αυτόματων διακοπτών συναλλαγών και το χειρισμό εσφαλμένων συναλλαγών», ανακοίνωσε η SEC.

source: capital.gr

No comments:

Share |