Monday, May 10, 2010

Moodys: Πιθανή μία νέα υποβάθμιση της Ελλάδας σε junk


Moodys: Πιθανή μία νέα υποβάθμιση της Ελλάδας σε junk

Πιθανή είναι μία νέα υποβάθμιση της Ελλάδας σε "junk" μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες από τον οίκο αξιολόγησης Moody's. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Moody's υπογραμμίζει ότι μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα δημοσιοποιήσει την αναθεώρηση της αξιολόγησης “A3” για την Ελλάδα, για την οποία και δεν αποκλείει να φτάσει και στο κατώφλι του "junk", κάτω από την κλίμακα Baa.


Σε σημερινή της έκθεση για τη βαθμολόγηση κυβερνήσεων που οι οικονομίες τους βρίσκονται σε ασυνήθιστες συνθήκες, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η επόμενη κίνησή του θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, όταν θα έχει φύγει η ομίχλη του πανικού της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης αλλά και των διαδηλώσεων.

Σημειώνει ότι οι απαιτούμενες αλλαγές είναι πάρα πολύ επώδυνες και ότι οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές είναι δυσμενείς.
Υπενθυμίζεται ότι έχει διατηρήσει αρνητικές προοπτικές σε ότι αφορά την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ενώ στην περίπτωση Ιταλίας και Ισπανίας για τις οποίες και εκτιμά ότι σε ένα βαθμό έχει μεταδωθεί η νόσος, διατηρεί σταθερές προοπτικές, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν είναι στην πρόθεσή της να τις αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

source: reporter.gr

No comments:

Share |