Monday, May 17, 2010

Μ. Βρετανία: Ήπια άνοδος του δείκτη τιμών κατοικιών Rightmove


Μ. Βρετανία: Ήπια άνοδος του δείκτη τιμών κατοικιών Rightmove


Ήπια άνοδο σημείωσαν οι τιμές κατοικίας στη Μ. Βρετανία τις τελευταίες εβδομάδες έως την ημέρα των εκλογών της 6ης Μαΐου, αν και το γεγονός ότι η αύξηση στην προσφορά των διαθέσιμων σπιτιών προς πώληση συνδυάστηκε με την έλλειψη στεγαστικών χορηγήσεων συνεπάγεται ότι οι πιθανότητες νέας ανόδου είναι περιορισμένες, σύμφωνα με την εταιρεία Rightmove.

Όπως προκύπτει από τη μηνιαία της δημοσκόπηση, οι τιμές που ζήταγαν οι πωλητές το διάστημα μεταξύ 11 Απριλίου και 8 Μαΐου ενισχύθηκαν κατά 0,7% έναντι της αντίστοιχης περιόδου μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, ενώ σημείωσαν αύξηση 4,3% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Ωστόσο η Rightmove ανέφερε ότι σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων προς πώληση σπιτιών την εβδομάδα πριν τις εκλογές, στο υψηλότερο επίπεδο από την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου του 2008.

Ως αποτέλεσμα, η αύξηση των τιμών ήταν μικρή για το χρονικό σημείο του έτους, όπου παραδοσιακά σημειώνεται αύξηση της δραστηριότητας στην αγορά κατοικίας, Το Μάιο του 2009, οι τιμές ενισχύθηκαν σε ποσοστό 2,4% σε μηνιαία βάση, ενώ η μέση αύξηση κατά τη συγκεκριμένη περίοδο την τελευταία δεκαετία διαμορφώνεται στο 1,5%.

source: capital.gr

No comments:

Share |