Monday, May 17, 2010

Κλειστά τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ της Βρετανίας λόγω ηφαιστειακής τέφρας


Κλειστά τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ της Βρετανίας λόγω ηφαιστειακής τέφρας

Λονδίνο: Τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ της Βρετανίας έκλεισαν εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία που βρίσκεται πάνω από τη Βρετανία και δεν θα πραγματοποιούν πτήσεις μέχρι τις 09:00 ώρα Κύπρου.

Το Eurocontrol ανακοίνωσε ότι κάποιες πτήσεις μπορεί να πραγματοποιηθούν από τα δύο αεροδρόμια αργότερα μέσα στην ημέρα.

Από την Κυριακή οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι η ηφαιστειακή τέφρα θα επεκταθεί πάνω από τη Βρετανία την Δευτέρα και την Τρίτη, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα με τις πτήσεις.

Προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροδρόμια του Άμστερνταμ-Σίπχολ και του Ρότερνταμ, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά από τις 07:00 μέχρι τις 15:00 ώρας Κύπρου, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Αλλοι ολλανδικοί αερολιμένες δεν πρόκειται να επηρεαστούν από το μέτρο αυτό. Ωστόσο, τα προβλήματα που θα προκύψουν από το κλεισιμο των παραπάνω αεροδρομίων, που είναι τα κυριότερα της χώρας, θα είναι σημαντικά, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Αρκετές πτήσεις προς Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία έχουν ακυρωθεί από την Κυριακή, ενώ τα αεροδρόμια Μάντσεστερ, Λίβερπουλ και Λιντς Μπράντφορντ άνοιξαν, καθώς ήρθαν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στα βόρεια.

source: philenews.com

No comments:

Share |