Monday, May 17, 2010

Για κακουργήματα οι 12 γιατροί του "μαύρου" χρήματος

Για κακουργήματα οι 12 γιατροί του "μαύρου" χρήματος

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, με εκατομμύρια ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τις νόμιμες αποδοχές τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, έκαψε τους γιατρούς που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο χρηματισμού από την εταιρεία ορθοπεδικών ειδών DePuyInternational, ζημιώνοντας με αυτό τον τον τρόπο το ελληνικό δημόσια κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Οι γιατροί φέρονται ως αποδέκτες μιζών από «μαύρα ταμεία» της DePuy International (θυγατρική της Johnson & Johnson), για να προωθήσουν τα προϊόντα της σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας σε συνεργασία και με μέλη διοικητικών συμβουλίων των νοσοκομείων.

Οι δώδεκα γιατροί καλούνται πλέον να παράσχουν εξηγήσεις, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για την τέλεση των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της δωροληψίας και της συνεργασίας σε απάτη.

Η εισαγγελική έρευνα αφορά και στο αδίκημα της φοροδιαφυγής, καθώς εντοπίστηκαν ποσά εκατομμυρίων ευρώ που δεν είχαν δηλωθεί, ενώ οι κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις ενδέχεται να απαγγελθούν σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς το Δημόσιο πλήρωνε έως και 30% ακριβότερα τα ορθοπεδικά είδη που επέλεγαν οι γιατροί.

Υπενθυμίζεται πως ο κατάλογος με τα ονόματα των εμπλεκόμενων γιατρών και τα στοιχεία που παραπέμπουν στις ύποπτες συναλλαγές έφτασαν στην ελληνική δικαιοσύνη από τις βρετανικές αρχές, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχε υποβάλει η Ελλάδα.

Από τις ανακρίσεις που διενήργησαν οι Βρετανοί, αποκαλύφθηκε η λειτουργία δικτύου Ελλήνων γιατρών δημόσιων νοσοκομείων, καθώς και μελών των διοικήσεων των νοσοκομείων, που δέχονταν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία το ορθοπεδικό υλικό της εταιρείας με αντάλλαγμα ποσοστό 23-30% επί της τιμής του προϊόντος.

source: cosmo.gr

No comments:

Share |