Monday, May 17, 2010

Οι 30 κορυφαίες επιλογές μετοχών της Credit Suisse παγκοσμίως


Οι 30 κορυφαίες επιλογές μετοχών της Credit Suisse παγκοσμίως


Για δεύτερη φορά φέτος, οι ανησυχίες για τα κρατικά χρέη κάνουν αισθητή την παρουσία τους, κατά τη διάρκεια ενός ισχυρού ράλι οδηγούμενου από κυκλικούς τίτλους, αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 10 Μαΐου η Credit Suisse.

Στα μέσα Ιανουαρίου, η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των spreads και CDS της Ελλάδας και άλλων κρατών της Ευρωζώνης πυροδότησε ένα sell-off στις μετοχές, αν και τελικά η ενδυναμωμένη κερδοφορία και η πορεία του οικονομικού κύκλου «επιβλήθηκαν» και οδήγησαν τις αγορές σε άνοδο περίπου 12% μετά τα χαμηλά του Φεβρουαρίου.

Σήμερα όμως, η επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας σε κάποια κομμάτια της αγοράς ομολόγων της Ευρωζώνης είναι πολύ εντονότερη και απαιτεί μία γενικότερη επαναξιολόγηση και μείωση του ρίσκου εκ μέρους των επενδυτών, αναφέρει η έκθεση της Credit Suisse. Αυτό μάλιστα, όπως σημειώνεται, βοηθά να ερμηνευτεί παράλληλα και το εύρο και η ένταση του sell-off που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Επιπλέον, επισημαίνει η έκθεση, οι αγορές πρέπει να αφομοιώσουν γεγονότα όπως η οικολογική καταστροφή στη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ, τη σύσφιξη των πολιτικών σε αναδυόμενες αγορές και κυρίως στην Κίνα, καθώς και τους αυξανόμενους φόβους για τις συνέπειες των θεσμικών αλλαγών στο πλαίσιο λειτουργίας του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη η υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών, ωστόσο θα μπορούσε κανείς να συνεχίσει να εστιάζει σε θετικά στοιχεία, όπως τα ισχυρά κέρδη των αμερικανικών εισηγμένων (79% όσων έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις), οι αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο κύκλος της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας διανύει έναν μία πειστική φάση ανάκαμψης ή οι ισχυροί από άποψη ρευστότητας εταιρικοί ισολογισμοί.

Στα τέλη Μαρτίου, αναφέρει η έκθεση, η Credit Suisse είχε αφαιρέσει από το «top-30» πιο ριψοκίνδυνες μετοχές, όπως των Gazprom και MTS, τις οποίες αντικατέστησε με μετοχές που εμφανίζονταν σχετικά λιτότερο ριψοκίνδυνες, όπως των Kraft και CVS. Αντιστοίχως, σε κλαδικό επίπεδο, είχε μειώσει την έκθεσή της στον μεταλλευτικό κλάδο και αναβάθμισε τον κλάδο της υγείας από underweight σε neutral.

«Αυτές οι κινήσεις έδειχναν ότι ήμασταν τοποθετημένοι για μία πλαγιοκαθοδική κίνηση τη αγοράς περισσότερο, και λιγότερο για ένα απότομο sell-off».

Από το τότε χαρτοφυλάκιο της Credit Suisse τη χειρότερη επίδοση εμφάνισαν η ΒΡ, λόγω της γνωστής διαρροής πετρελαίου από πλατφόρμα της εταιρείας, η BNP Paribas, με πτώση της μετοχής σε ποσοστό περίπου 18% λόγω των ανησυχιών για την έκθεσή της στο ελληνικό και ισπανικό χρέος και η Henderson Land, λόγω της απόφασης των κινεζικών αρχών να επιβραδύνουν την ανάπτυξη της αγοράς κατοικίας.

Για πρώτη φορά εδώ και έξι εβδομάδες, η Credit Suisse προχωρά σε αλλαγές στη λίστα με τις 30 κορυφαίες επιλογές της σε μετοχές, αφαιρώντας 4 τίτλους που έχουν υποαποδόσει και προσθέτοντας ισάριθμους τίτλους που δείχνουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στα νέα δεδομένα.

Μετοχές που αφαιρούνται

Henderson Land - Υποαποδίδει από τότε που προστέθηκε στο χαρτοφυλάκιο, κυρίως λόγω μίας σειρά μέτρων που έχουν λάβει οι αρχές στην Κίνα, με σκοπό να ελεγχθεί η άνοδος της ζήτησης στην εγχώρια αγορά κατοικίας.

BNP Paribas - Τα καλά αποτελέσματα επέτρεψαν την αφαίρεση της μετοχής από το «top-30» σε βελτιωμένα επίπεδα. Η μετοχή το τελευταίο διάστημα έχει υποχωρήσει ως αποτέλεσμα της κρίσης χρέους και θα μπορούσε να αποδειχθεί ευάλωτη, αν η παρούσα κατάσταση διατηρηθεί.

Carnival - Εμφάνισε μία από τις τέσσερις χειρότερες επιδόσεις και πλέον η CS προχωρά σε κατοχύρωση κερδών, ιδίως μετά την αναθεώρηση της σύστασης σε hold από buy.

Imperial Tobacco - Η μετοχή βρίσκεται πλέον εκτός του επενδυτικού μας ορίζοντα, ενώ υποαποδίδει του κλάδου της τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Μετοχές που προστίθενται

Halliburton - Όπως και η BP, η μετοχή έχει υποστεί μεγάλο sell- off λόγω της πρόσφατης περιβαλλοντικής καταστροφής. Εμφανίζει θετικό momentum κερδοφορίας και σύμφωνα με την τιμή-στόχο που θέτουμε έχει περιθώριο ανόδου 40%.

Metro - Αναβαθμίστηκε πρόσφατα σε buy λόγω της αδυναμίας του ευρώ, καθώς περίπου το 50% των εσόδων της προέρχεται από αναδυόμενες αγορές.

UBS - Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ήταν καλά και υποδηλώνουν ότι πράγματι διαμορφώνεται μία εικόνα μεταστροφής. Ενδεχομένως να είναι ευάλωτη απέναντι στην αυστηρή εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ, αλλά ταυτόχρονα έχει μικρή ή και καθόλου έκθεση απέναντι σε Ελλάδα και Ισπανία.

JP Morgan - Μία από τις ηγέτιδες παγκόσμιες τράπεζες σήμερα και, παρά τις σαφείς ανησυχίες για τις σχεδιαζόμενες θεσμικές αλλαγές στον κλάδο, ακόμη μπορεί να επωφεληθεί από την βελτίωση των συνθηκών στην οικονομία και τη δραστηριότητα στις κεφαλαιαγορές.

Το "top-30" της Credit Suisse
(Με επενδυτικό ορίζοντα 1 έως 6 μήνες)


source: capital.gr

No comments:

Share |