Friday, April 23, 2010

Ογδοη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για τη Wall- Άλμα στις ευρωπαϊκές αγορές


Ογδοη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για τη Wall- Άλμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά έκλεισαν οι δείκτες στη Wall, καθώς, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,63% στις 11.204 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,71% στις 1.217,28 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε στο +0,44% στις 2.530,15 μονάδες. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν και οι ευρωπαϊκές αγορές, αφού στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 1,03% στις 5.723,65 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε κέρδη 1,47% στις 6.259,30 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC κατέγραψε κέρδη 0,68% στις 3.951,30 μονάδες.
Κέρδη στη Wall
Με κέρδη τελικά έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street, μετά από μία συνεδρίαση που στο μεγαλύτερος μέρος της συνεδρίασης επικρατούσε ιδιαίτερη νευρικότητα, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα «θόλωσαν» το θετικό τοπίο. Το κλίμα άλλαξε το «άλμα» στις πωλήσεις νέων κατοικιών.

Σε επίπεδο εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με σημαντικά κέρδη συνεχίζοντας το ανοδικό σερί για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow έκλεισε με κέρδη 1,7%, ο S&P 500 με 2,1% και ο Nasdaq με 2%.

«Αλμα» 8,2% για τη Xerox, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματά της, ενώ στο +2,5% βρέθηκε η American Express, ύστερα από το διπλασιασμό της κερδοφορίας του α΄ τριμήνου.

Ανοδικά κινήθηκε και η Johnson Controls, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεών της για την κερδοφορία του 2010.

Στον αντίποδα, με απώλειες 4,6% κινήθηκε η Amazon.com, καθώς τα κέρδη της αποκάλυψαν ότι οι διαδικτυακοί αγοραστές είναι λιγότεροι από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ανοδο 27% κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά το μήνα Μάρτη, φτάνοντας σε υψηλό οκτώ μηνών, ενισχυμένες από τη λήψη του προγράμματος φορολογικής ενίσχυσης για την αγοράς πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στις 411.000, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1963, μετά το χαμηλό που «άγγιξε» το Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση ύψους 5,5%.

Μειωμένες κατά 1,3% εμφανίστηκαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά το μήνα Μάρτιο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 176,7 δισ. δολάρια, έναντι αύξησης 1,1% κατά το μήνα Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τo υπουργείο Εμπορίου, η ζήτηση σημείωσε πτώση για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, καθώς οι παραγγελίες για αεροσκάφη μειώθηκαν κατά 67%. Εξαιρουμένων των μεταφορικών αγαθών, οι νέες παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 2,8% στα 136,5 δισ. δολάρια το Μάρτη, καταγράφοντας την πιο γρήγορη ανάπτυξη από το Δεκέμβρη του 2007.

Κέρδη στην Ευρώπη

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωαγορές, στον απόηχο της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των αγορών μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό της ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Την αισιοδοξία τροφοδότησαν και τα εταιρικά κέρδη που ανακοίνωσαν Adidas και Volvo, καθώς και η εντυπωσιακή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία.

Σε επίπεδο εβδομάδας μεικτά ήταν τα πρόσημα που κατέγραψαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης FTSE υποχώρησε κατά 0,31%, ο δείκτης DAX κέρδισε 1,25% και ο δείκτης CAC έχασε 0,76%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 0,8%. Ο MSCI Asia Pacific Index χάνει 0,6%.

Κέρδη 3,7% για την Adidas. Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προοπτικές κέρδους για το σύνολο του έτους, καθώς επέστρεψε στην κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ράλι 10% για τη Volvo, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε απρόσμενα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,68 δισ. Κορόνες (231 εκατ. δολ.), ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές ύψους 8,25 εκατ. Κορόνων. Ακολούθως, κέρδη 7,1% κατέγραψε η Renault.

Η Akzo Nobel ενισχύθηκε 5,1%, καθώς ανακοίνωσε 38% άνοδο στα κέρδη EBITDA, που διαμορφώθηκαν στα 399 εκατ. ευρώ (528 εκατ. δολ.).

Ανοδος 1,9% για την Aegon, μετά την αναβάθμιση της μετοχής από τη σε “buy” από “hold.”

Στο +5,8% η Deutsche Postbank, εν μέσω εικασιών ότι η Deutsche Bank ετοιμάζεται για την εξαγορά της, ενώ στο +8,9% κινήθηκε η Ericsson, μετά τον διπλασιασμό των πωλήσεών της στη Βόρειο Αμερική.

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο εβδομάδων κατέγραψε η Cie. de Saint-Gobain, η οποία ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο +7%, μετά την ανακοίνωση για αύξηση των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου στα 8,74 δισ. ευρώ. Στο +5,2% βρέθηκε και η Wendel, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Saint-Gobain, και στο +6,1% η ιρλανδική CRH η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος της Saint-Gobain.

Στον αντίποδα βρέθηκε η STMicroelectronics NV, η οποία υποχώρησε κατά 4,7% καθώς τα αποτελέσματα της εταιρείας απογοήτευσε τους αναλυτές.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ισχυρή άνοδο κατέγραψε τον Απρίλιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo της Γερμανίας. Ο δείκτης ανήλθε στις 101,6 μονάδες, αντί 98,1 μονάδων το Μάρτιο. Να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση του δείκτη στις 98,9 μονάδες.

source: reporter.gr

No comments:

Share |