Friday, April 23, 2010

Moody΄s: Υποβαθμίζει αξιολόγηση για Εθνική


Moody΄s: Υποβαθμίζει αξιολόγηση για Εθνική

Η Moody΄s υποβάθμισε σήμερα τις αξιολογήσεις της για το χρέος και τις καταθέσεις της Εθνικής Τράπεζας σε A3/P-2 από A2/P-1 μετά τη χθεσινή υποβάθμιση του ελληνικού χρέους σε A3 από Α2.

Ο οίκος ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση καταθέσεων και χρέους παραμένει υπό αναθεώρηση για πιθανή περαιτέρω υποβάθμιση.

Η Moody΄s έθεσε επίσης υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις χρέους και καταθέσεων των EFG Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΑΤΕbank και Εμπορική Τράπεζα.

Ο οίκος αναφέρει ότι οι αξιολογήσεις των Attica Bank, Γενική Τράπεζα και Marfin Egnatia Bank δεν επηρεάζονται.

Η υποβάθμιση της αξιολόγησης στο ελληνικό κυβερνητικό χρέος οδήγησε τη Moody΄s σε μείωση του δείκτη συστημικής στήριξης (SSI) της Ελλάδας. Ο οίκος σημειώνει ταυτόχρονα ότι πιθανή νέα υποβάθμιση του κυβερνητικού χρέους θα οδηγήσει σε νέα υποβάθμιση του δείκτη SSI που χρησιμοποιείται για να αξιολογηθεί η ο βαθμός θετικών προοπτικών ενός τραπεζικού ιδρύματος λόγω παραγόντων συστημικής στήριξης.

Ωστόσο ο οίκος αναγνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υποστηριξη του τραπεζικού συστήματος μέσω μιας σειράς (οικονομικών και μη-οικονομικών) εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τις τράπεζες.

source: capital.gr

No comments:

Share |