Friday, April 23, 2010

Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η UBS


Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η UBS

Μειώνει τις εκτιμήσεις της για τις ελληνικές τράπεζες η UBS και δίνει νέες χαμηλότερες τιμές στόχους. Ωστόσο διατηρεί αμετάβλητες της συστάσεις. Πιο αναλυτικά διατηρεί τη σύσταση αγοράς για την Alpha Bank, την ουδέτερη σύσταση για τις Eurobank, Marfin, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς και τη σύσταση πώλησης για την ΑΤΕ Bank.

Αναφορικά με τις τιμές στόχους, μειώνει για την Alpha Bank την τιμή στόχο στα 7,5 ευρώ από 9,5 ευρώ, της Eurobank στα 6,7 ευρώ από 7,1 ευρώ, της Marfin στα 2 ευρώ από 2,4 ευρώ, της Εθνικής Τράπεζας στα 13,8 ευρώ από 18,2 ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς στα 6,4 ευρώ από 7,2 ευρώ και της ΑΤΕ Bank στα 0,8 ευρώ από 1 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο οίκος τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται υπό διαρκή πίεση και αυτό επηρεάζει το λειτουργικό και το χρηματοδοτικό περιβάλλον των τραπεζών. Ακόμα και αν το τραπεζικό σύστημα είναι εύρωστο ο οίκος εκτιμά πως η πίεση στα ομόλογα πρέπει να σταματήσει για να αποφευχθούν αρνητικά αποτελέσματα.

Οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα μειώθηκαν κατά 30% περίπου προκειμένου να ενσωματώνουν τη χαμηλότερη ανάπτυξη των χορηγήσεων και τα υψηλότερα κόστη χρηματοδότησης. Ο οίκος περιμένει ύφεση 2% για το 2010.


source: reporter.gr

No comments:

Share |