Friday, April 9, 2010

Υποβάθμιση Ελλάδας από Fitch


Υποβάθμιση Ελλάδας από Fitch

Την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας υποβάθμισε σε "BBB-" από "BBB+" προηγουμένως ο οίκος Fitch. Το outlook είναι "αρνητικό".

Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την αξιολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων σε συνάλλαγμα (country ceiling) σε "ΑΑΑ" και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση IDR σε "F2".

Στην έκθεσή της η Fitch αναφέρει ότι η υποβάθμιση αντανακλά την επιδείνωση των δημοσιονομικών προβλημάτων σε συνδυασμό με τις πιο αντίξοες προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση των επιτοκίων. Επίσης αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για την στρατηγική χρηματοδότησης της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της αυξημένης μεταβλητότητας στις αγορές κεφαλαίου.

Η σημαντική αύξηση των επιτοκίων που βίωσε η κυβέρνηση αυτό το χρόνο, εκτιμά η Fitch, σε συνδυασμό με την επιδείνωση του outlook για την οικονομική ανάπτυξη, θα καταστήσει πιο δύσκολο για την κυβέρνηση να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για τη μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του ΑΕΠ φέτος και τον περιορισμό του δημοσίου χρέους λίγο πάνω από το 120% του ΑΕΠ το 2010 και το 2011.

source: capital.gr

No comments:

Share |