Friday, April 9, 2010

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση στα αποθέματα χονδρικής


ΗΠΑ: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση στα αποθέματα χονδρικής


Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα χονδρικής το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, ωστόσο η εκτίναξη των πωλήσεων ξεπέρασε την αύξηση των αποθεμάτων, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 0,6% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείο Εμπορείου, ενώ την ίδια στιγμή οι πωλήσεις των χονδρεμπόρων σημείωσαν αύξηση 0,8% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 338,66 δισ. δολ.

Πρόκειται για την 11η διαδοχική μηνιαία άνοδο στις πωλήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,3% το Φεβρουάριο.

Τα κυβερνητικά στοιχεία για τον Ιανουάριο αναθεωρήθηκαν παράλληλα ανοδικά και έδειξαν οριακή αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,1%, από την αρχική μείωση σε ποσοστό 0,2% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Η αύξηση των αποθεμάτων το Φεβρουάριο στα 393,48 δισ. δολ. -σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή από το Νοέμβριο του 2009- οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη προσπάθεια των επιχειρήσεων να εφοδιαστούν με νέα προϊόντα προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

source: capital.gr

No comments:

Share |