Friday, April 9, 2010

Πράσινα ταμπλό στα ασιατικά χρηματιστήρια


Πράσινα ταμπλό στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε ανοδικό τέμπο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής, ωθούμενα κυρίως από τις αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Ινδίας. Η ενίσχυση του γουόν βαραίνει τον Kospi.

«Από την επόμενη εβδομάδα που ξεκινάει η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν επιπλέον ενδείξεις για την κατάσταση στην αμερικανική οικονομία, ωστόσο πιστεύω ότι καθώς περιμένουμε τα αποτελέσματα οι επενδυτές γίνονται πιο επιφυλακτικοί», σχολίασε στο MarketWatch ο Justin Gallagher της RBS.

Στα μάκρο της ημέρας, αμετάβλητα στο 2% αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας, γεγονός που έδωσε ώθηση στο κορεατικό νόμισμα, επιφέροντας ωστόσο πλήγμα στις εξαγωγικές εταιρείες στη χρηματιστηριακή αγορά.

«Η κεντρική τράπεζα δέχτηκε πιέσεις από την κυβέρνηση να μην αποφασίσει σύσφιξη της πολιτικής, ενώ ήταν ευρέως αναμενόμενη η διατήρηση των επιτοκίων για 14ο διαδοχικό μήνα στο ίδιο επίπεδο καθώς ο νέος διοικητής Kim Choong-soo προήδρευσε για πρώτη φορά στο συμβούλιο», τονίζουν αναλυτές της Action Economics.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific, σημείωσε πτώση 0,59% στις 127,52 μονάδες στο Τόκιο.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei κατέγραψε κέρδη 0,32% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 11.204,34 μονάδες, καθώς τα κέρδη των λιανικών αντισταθμίζουν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά το ράλι του δείκτη και τα υψηλά 18 μηνών.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κατέγραψε άνοδο 1,34%. Θετικά πρόσημα εμφανίζουν και οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Κίνας, με τον Shanghai Composite στο +0,73% και τον Shenzhen Composite στο +1,17%. Ο ευρύτερος CSI 300 ενισχύεται σε ποσοστό 0,80%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει απώλειες 0,54%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν ενισχύεται σε ποσοστό 0,43%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 σημειώνει κέρδη 0,08%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με άνοδο 0,21%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινήθηκε ανοδικά κατά 1,14%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 0,16%.


source: capital.gr

No comments:

Share |