Tuesday, April 20, 2010

Daimler: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη α΄ τριμήνου


Daimler: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη α΄ τριμήνου

Ράλι σημειώνουν σήμερα οι μετοχές της Daimler καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναβάθμισε το outlook για το σύνολο του έτους και ανακοίνωσε εταιρικά μεγέθη τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Πιο αναλυτικά, η Daimler ανακοίνωσε ότι τοποθετεί τα κέρδη προ φόρων και τόκων μεταξύ 2,5-3 δισ. ευρώ για τη μονάδα Mercedes-Benz Cars το 2010. Προηγουμένως η εταιρεία είχε αναφέρει ότι ανέμενε τα EBIT να διαμορφωθούν στα 500 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η Daimler εμφάνισε EBIT ομίλου της τάξης των 1,2 δισ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,4 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τις εκτιμήσεις της UniCredit που έκαναν λόγο για 664 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 21,2 δισ. ευρώ, έναντι 18,6 δισ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Τα EBIT του πρώτου τριμήνου ενισχύθηκαν από τα πολύ ισχυρά αποτελέσματα της Mercedes-Benz Cars σε συνδυασμό με τις ισχυρές πωλήσεις, το επιχειρηματικό μοντέλο και τις τιμές καθώς και τη γενικότερη ευνοϊκή κατάσταση δαπανών στο πρώτο τρίμηνο», ανέφερε η Daimler.

source: capital.gr

No comments:

Share |