Tuesday, April 20, 2010

Bernanke: Η Fed δεν μπορούσε να σώσει την Lehman


Bernanke: Η Fed δεν μπορούσε να σώσει την Lehman

Η Fed δεν διέθετε τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της Lehman Brothers Holdings Inc. το 2008 και η μόνη επιλογή που είχε ήταν να την αφήσει να πτωχεύσει, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Μιλώντας σε ακρόαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων με θέμα την κατάρρευση της Lehman ο Bernanke επισήμανε ότι η κεντρική τράπεζα είχε αναφερθεί στην ανάγκη για την άντληση περισσότερων κεφαλαίων από την Lehman.

Ο πρόεδρος της Fed υπογράμμισε παράλληλα ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να αφήσει την Lehman να υποβάλει αίτηση πτώχευσης το Σεπτέμβριο του 2008, καθώς η εταιρεία αλλά και στελέχη της κυβέρνησης δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν κάποια συμφωνία χρηματοδότησης ή εξαγοράς της τράπεζας.

"Εκείνη την περίοδο ούτε η Federal Reserve αλλά ούτε κάποια άλλη υπηρεσία της κυβέρνησης είχε την εξουσία να διαθέσει κεφάλαια ή εγγυήσεις και σε αυτό το πλαίσιο δεν υπήρχαν τα αναγκαία μέσα για να αποτραπεί η κατάρρευση της Lehman", δήλωσε ο Bernanke.

source: capital.gr

No comments:

Share |