Tuesday, April 20, 2010

Coca-Cola: Αύξηση 19% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου


Coca-Cola: Αύξηση 19% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου

Αύξηση 19% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου ανακοίνωσε η Coca-Cola Company για το α΄ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χάρη στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των πωλήσεων στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, οι παγκόσμιες πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού σε unit cases σημείωσαν σημαντική άνοδο 3%, με ώθηση από την ισχυρή ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές, όπως στην Ινδία και τη Βραζιλία. Στον αντίποδα, μειωμένες εμφανίζονται οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική , όπου οι καταναλωτές επέλεξαν να αποφύγουν τα ακριβότερα αναψυκτικά της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη της Coca-Cola ανήλθαν στα 1,61 δισ. δολάρια ή 69 σεντς ανά μετοχή από 1,35 δισ. δολάρια ή 58 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Εξαιρουμένου του κόστους αναδιάρθρωσης και τις απομειώσεις παγίων, τα κέρδη ανέρχονται στα 80 σεντς ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο από 65 σεντς πέρυσι.

Στο ίδιο διάστημα τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 5% στα 7,53 δισ. δολάρια, χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ωστόσο αν εξαιρεθεί η επίδραση της συναλλαγματικής ισοτιμίας, το ποσοστό αύξησης διαμορφώνεται στο 1%.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 75 σεντς ανά μετοχή, με έσοδα της τάξης των 7,72 δισ. δολαρίων.

Το μικτό περιθώριο βελτιώθηκε στο 66,2% από 63,9% στο ΄α τρίμηνο.

source: capital.gr

No comments:

Share |