Friday, February 26, 2010

Ιαπωνία: Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής για ενδέκατο διαδοχικό μήνα


Ιαπωνία: Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής για ενδέκατο διαδοχικό μήνα

Μικτή εικόνα για την οικονομία της Ιαπωνίας δίνουν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα οποία η βιομηχανική παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, ωστόσο οι τιμές καταναλωτή βρίσκονται ακόμη στα «δίχτυα» του αποπληθωρισμού.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,5%, σε εποχιακά αναπροσαρμοσμένη βάση, τον Ιανουάριο, έναντι του Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Πρόκειται για τον ενδέκατο διαδοχικό μήνα αύξησης. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 1,1%.

Επίσης, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν σε ποσοστό 2,6% τον Ιανουάριο, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, στην πρώτη αύξηση σε διάστημα 17 μηνών.

Στον αντίποδα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο μειώθηκε 1,3% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Η πτώση σηματοδοτεί τον ενδέκατο διαδοχικό μήνα αποπληθωρισμού για τη χώρα.

source: capital.gr

No comments:

Share |