Wednesday, January 27, 2010

Mobius: Ο περιορισμός των χορηγήσεων θα ωφελήσει την Κίνα


Mobius: Ο περιορισμός των χορηγήσεων θα ωφελήσει την Κίνα


Ο περιορισμός των χορηγήσεων στην Κίνα είναι πιθανό να ωφελήσει την εγχώρια οικονομία καθώς θα μειωθούν οι κίνδυνοι και οι επενδυτές θα συνεχίσουν να αγοράζουν μετοχές των τραπεζών, τόνισε ο γνωστός επενδυτής Mark Mobius.

"Δεν βλέπω την επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης ως κάτι κακό», σημείωσε ο Mobius σε συνέντευξή του στο πλαίσιο συνεδρίου στο Σίδνεϊ. "Περιορίζεται ο κίνδυνος έως ένα βαθμό γιατί ο κόσμος δεν το παρακάνει", πρόσθεσε.

"Τα πρόσφατα κέρδη των κινεζικών μετοχών έφτασαν σε υπερβολικό σημείο, ενώ οι εγχώριες τράπεζες δεν έχουν ακόμη εκμεταλλευτεί πλήρως τη ζήτηση για προσωπικά δάνεια», συμπλήρωσε ο Mobius.

“Η αγορά ήταν αναμενόμενο να οδηγηθεί σε διόρθωση", τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι δεν βλέπει την αρχή τεράστιας αγοράς bear σύντομα. "Όσο οι Κινέζοι θα δαπανούν περισσότερο αντί να εξοικονομούν χρήματα, οι τράπεζες θα τα πάνε πολύ καλά", πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Mobius χαρακτήρισε ως σημαντικότερους κινδύνους για την Κίνα την εξάρτηση της χώρας στις εξαγωγές, την προσφορά χρήματος και τις πιθανές ζημιές εταιρειών στην Κίνα και στο εξωτερικό από παράγωγα συμβόλαια. «Οι Κινέζοι θα πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτοι και μην ακούνε τόσο πολύ τους εμπορικούς τους συνεργάτες».

capital.gr

No comments:

Share |