Wednesday, January 27, 2010

Βρετανία: Πτώση του δείκτη λιανικών πωλήσεων CBI τον Ιανουάριο


Βρετανία: Πτώση του δείκτη λιανικών πωλήσεων CBI τον Ιανουάριο



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Πτώση εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Ιανουάριο καθώς ο κρύος καιρός και η αύξηση του ΦΠΑ μείωσαν τη ζήτηση, σύμφωνα με την έρευνα της Confederation of British Industry.

Συγκεκριμένα, το μηνιαίο ισοζύγιο Distributive Trades Survey υποχώρησε στο -8 από +13 το Δεκέμβριο, γεγονός που σημαίνει πως οι περισσότεροι λιανοπωλητές δήλωσαν πως οι πωλήσεις υποχώρησαν.

Το αποτέλεσμα ήταν οριακά καλύτερο των εκτιμήσεων σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, στην οποία οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν το τοποθετούσαν στο -10. Οι λιανοπωλητές που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν οριακά πιο αισιόδοξοι για την πορεία του εμπορίου το Φεβρουάριο με το σχετικό ισοζύγιο να διαμορφώνεται στο -1.

“Το 2010 ξεκίνησε άσχημα, ειδικά σε σχέση με το τέλος του 2009, αλλά η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί το Φεβρουάριο,” δήλωσε ο πρόεδρος του Distributive Trades Panel της CBI Andy Clarke. “Η ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία κράτησε πολλούς καταναλωτές μακριά τον Ιανουάριο ενώ η αύξηση του ΦΠΑ έπληξε περισσότερο τις πωλήσεις επίπλων και ηλεκτρικών ειδών,” πρόσθεσε ο Clarke.

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε πως τα παντοπωλεία και τα καταστήματα ειδών υπόδησης ήταν οι μόνοι κλάδοι που επεκτάθηκαν σε ετήσια βάση ικανοποιητικά. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 4 Ιανουαρίου και 15 Ιανουαρίου και συμμετείχαν 140 επιχειρήσεις.

capital.gr

No comments:

Share |