Friday, January 15, 2010

JP Morgan: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη δ΄ τριμήνου


JP Morgan: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη δ΄ τριμήνου


Σημαντική αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο του έτους η JPMorgan Chase & Co. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη της JPMorgan ανήλθαν στα 3,3 δισ. δολ. ή 74 cents ανά μετοχή το δ΄ τρίμηνο του 2009 από 702 εκατ. δολ. ή 6 cents ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 32% και διαμορφώθηκαν στα 25,2 δισ. δολ. από 19,1 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 61 cents ανά μετοχή με πωλήσεις 26,8 δισ. δολ.

Για το σύνολο του έτους τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 11,7 δισ. δολ. ή 2,26 δολ. ανά μετοχή από 5,6 δισ. δολ. ή 1,35 δολ. ανά μετοχή το 2008.

Σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon επισημαίνει ότι η εταιρεία "ενίσχυσε περαιτέρω τα αποθεματικά της στα 33 δισ. δολ. ενώ ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 διαμορφώθηκε στο 11,1%".

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι τα αποτελέσματα για το τρίμηνο και το έτος ήταν "χαμηλότερα των πραγματικών δυνατοτήτων κερδοφορίας της εταιρείας", ενώ εκτίμησε ότι "αν και διαφαίνεται κάποια σταθεροποίηση στις αθετήσεις, τα πιστωτικά κόστη παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι αδύναμες συνθήκες στις αγορές εργασίας και την στεγαστική αγορά διατηρούνται. Σε αυτό το πλαίσιο παραμένουμε επιφυλακτικοί".

capital.gr

No comments:

Share |