Friday, January 15, 2010

HSBC: Κόβει «κέρδη» 5 τραπεζών


HSBC: Κόβει «κέρδη» 5 τραπεζών


Σε μείωση των τιμών στόχων 5 ελληνικών τραπεζών προχώρησε η HSBC σε έκθεση της ημερομηνίας 15 Ιανουαρίου με τίτλο «Ακόμη ένας δύσκολος χρόνος μπροστά μας», εκτιμώντας ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα επηρεάσουν τα λειτουργικά έσοδα των τραπεζών και το κόστος χρηματοδότησης τους.

Για την Τράπεζα Κύπρου, η τιμή στόχος μειώνεται στα €6,5 από €7,5 με τη σύσταση overweight να παραμένει η ίδια. Για την Εθνική Τράπεζα, η τιμή στόχος μειώνεται στα €24 από €29 (διατηρείται η σύσταση overweight) και για τη Eurobank στα €9 από €10,8 πριν με τη σύσταση να παραμένει στο neutral. Για την Alpha Bank, η HSBC μείωση την τιμή στόχο στα €9,4 από €11,9 (σύσταση neutral) και για την Πειραιώς στα €9 από €11,6 (σύσταση neutral).

Για την Marfin Popular, η σύσταση αναβαθμίστηκε σε neutral από underweight και η τιμή στόχος παραμένει στα €2,6.

Μείωση και εκτιμήσεων για κέρδη

Η μείωση των τιμών στόχων σχετίζεται με τη μείωση των εκτιμήσεων της HSBC για τα κέρδη ανά μετοχή των τραπεζών κατά 11% το 2009, κατά 5% το 2010 και κατά 11% το 2011. Η μείωση των εκτιμήσεων προκύπτει από τα χαμηλότερα λειτουργικά έσοδα των τραπεζών παρά τις χαμηλότερες προβλέψεις.

Στην έκθεση, η HSBC, αναφέρεται και στις ανησυχίες που δημιούργησαν ανάμεσα στους επενδυτές οι εξελίξεις στην Ελλάδα. Η HSBC, τονίζει, ότι σε αντίθεση με το δημόσιο τομέα, ο ιδιωτικός τομέας και οι τράπεζες είναι σχετικά υγιείς.

Η HSBC εκφράζει προτίμηση για τις τράπεζες Εθνική και Κύπρου λόγω των αμυντικών τους χαρακτηριστικών, ενώ από τις δύο προτιμά την Τράπεζα Κύπρου λόγω της λιγότερης έκθεσής της στην ελληνική αγορά.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |