Friday, January 15, 2010

Hershey: Στην τελική ευθεία η προσφορά για την Cardbury


Hershey: Στην τελική ευθεία η προσφορά για την Cardbury

Μεγαλύτερες προσπάθειες για την προετοιμασία της προσφοράς της για την Cadbury καταβάλλει η Hershey και σχεδιάζει να αποφασίσει μετά την τελική προσφορά της Kraft Foods για τη βρετανική εταιρεία παραγωγής σοκολάτας, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Τις τελευταίες ημέρες η Hershey βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους οίκους αξιολόγησης όσον αφορά το ποια θα είναι η διάρθρωση της προσφοράς της, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η πιστοληπτική της ικανότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Επίσης η εταιρεία φέρεται να έχει ετοιμάσει εγγυητικές επιστολές με τις δανείστριές της, JPMorgan Chase & Co. και Bank of America για να εξασφαλίσει δανειακό πακέτο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Cadbury με επικεφαλής τον Τοντ Στίτζερ και της Hershey με CEO τον Ντέιβιντ Γουέστ έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης των εταιρειών. Προσφάτως η Hershey επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του προέδρου της Cadbury, Ρότζερ Καρ.

Η Kraft έχει προθεσμία μέχρι τις 19 Ιανουαρίου βάσει του βρετανικού νόμου να αυξήσει την προσφορά της και η Hershey ίσως κρίνει ότι η υψηλότερη προσφορά της Kraft τοποθετεί την Cadbury πάνω από τις οικονομικές δυνατότητές της, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Οι μετοχές της Hershey, που διανέμει τα προϊόντα της Cadbury στις ΗΠΑ, σημείωσαν χθες άνοδο 35 σεντς, φθάνοντας στα 36,96 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι μετοχές της Cadbury σημείωσαν άνοδο 9,5 πένες, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στις 799 πένες η μία στο Λονδίνο. Οι μετοχές της Kraft υποχώρησαν 11 σεντς φθάνοντας στα 29,12 δολ. η μία στη Νέα. Υόρκη.

Με βάση την τιμή κλεισίματος των μετοχών, η προσφορά σε μετρητά και μετοχές της Kraft για την Cadbury ανέρχεται στις 762 πένες ανά μετοχή.

naftemporiki

No comments:

Share |