Monday, January 25, 2010

Ferrero: Αποσύρεται επισήμως από την διεκδίκηση της Cadbury


Ferrero: Αποσύρεται επισήμως από την διεκδίκηση της Cadbury



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Η ιταλική εταιρεία ζαχαρωδών Ferrero απέκλεισε επισήμως σήμερα το ενδεχόμενο να καταθέσει αντιπρόταση για την Cadbury PLC, ανοίγοντας το δρόμο για την Kraft Foods Inc να ολοκληρώσει την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας έναντι 11,9 δισ. λιρών.

Η ιδιωτικών συμφερόντων Ferrero ανέφερε σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο του Λονδίνου ότι δεν προτίθεται να καταθέσει πρόταση για την Cadbury. Είχε ανακοινώσει στις 18 Νοεμβρίου ότι εξέταζε όλες τις εναλλακτικές αναφορικά με την κατάθεση αντιπρότασης, ωστόσο λίγοι ανέμεναν να πραγματοποιηθεί μετά και την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τις Nestle και Hershey.

Το συμβούλιο της Cadbury την περασμένη εβδομάδα πρότεινε να γίνει αποδεκτή μία πρόταση μετρητών και μετοχών ύψους 850 πενών ανά μετοχή από την Kraft, δίνοντας τέλος σε μία μάχη τεσσάρων μηνών. Με όλους τους ενδιαφερόμενους πλέον εκτός παιχνιδιού, η Kraft φαίνεται ότι θα λάβει την έγκριση από το 50% των μετόχων έως τη διορία στις 2 Φεβρουαρίου.

Σε ξεχωριστή σημερινή ανακοίνωση, η Kraft έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για την πρόταση της και ειδικότερα για τον τρόπο που μπορούν να επιλέξουν οι μέτοχοι την αναλογία μετρητών-μετοχών.

Η Kraft ανέφερε ότι οι μέτοχοι της Cadbury που δεν θέλουν μετοχές της Kraft θα ήταν καλύτερα να αποδεχτούν το πακέτο μετρητών-μετοχών και μετά να πουλήσουν τις μετοχές τους στην αγορά, παρά να λάβουν μόνο μετρητά.

Η πρόταση της Kraft δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους να λάβουν μόνο μετρητά, αν και με αυτόν τον τρόπο η πρόταση φτάνει μόλις στις 799 πένες ανά μετοχή έναντι 827 πενών ανά μετοχή που είναι η αξία του πακέτου μετοχών-μετρητών.


capital.gr

No comments:

Share |