Monday, January 25, 2010

Bernanke: Πιο κοντά σε δεύτερη θητεία στη Fed


Bernanke: Πιο κοντά σε δεύτερη θητεία στη Fed



Αυξάνεται η στήριξη για τον επικεφαλής της Fed κ. Ben Bernanke προκειμένου να αναλάβει και δεύτερη θητεία στην τράπεζα, τόσο από τον Λευκό Οίκο όσο και από γερουσιαστές και των δύο κομμάτων.

Μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο κ. Bernanke στη Γερουσία, γεγονός που επηρέασε αρνητικά την επενδυτική διάθεση οδηγώντας σε «ελεύθερη πτώση» τη Wall Street την Παρασκευή 22/1, ως φαίνεται οι Αμερικανοί πολιτικοί αποφάσισαν να εκφράσουν δημόσια τη στήριξή τους στο πρόσωπό του.

Ο Πρόεδρος Obama «είναι απόλυτα βέβαιος ότι η υποψηφιότητα του κ. Bernanke θα ψηφιστεί», τόνισε σε δηλώσεις του στην εκπομπή «State of the Union» του CNN ο κ. David Axelrod, κορυφαίος σύμβουλος στον Λευκό Οίκο.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, κ. Mitch McConnell, υποστήριξε σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC ότι «ο κ. Bernanke θα έχει στήριξη και από τις δύο πλευρές και θα επανεκλεγεί».

Αρκετοί γερουσιαστές, κυρίως του Δημοκρατικού Κόμματος, φρόντισαν να εκφράσουν δημόσια τη στήριξή τους στον πρόεδρο της Fed, ενώ οι traders δίνουν πλέον 92% πιθανότητες στον κ. Bernanke να βρεθεί στη διοίκηση της τράπεζας για μία ακόμη θητεία. Το αντίστοιχο ποσοστό την Παρασκευή 22/1 ήταν 65%.



Η θητεία του κ. Bernanke ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου και η Γερουσία θα προχωρήσει σε ψηφοφορία για την ανανέωσή της εντός της εβδομάδας. Προκειμένου να εγκριθεί η υποψηφιότητα ο κ. Bernanke θα πρέπει να λάβει 60 θετικές ψήφους (εκ των 100 της Γερουσίας), με τον κ. Harry Reid, δημοκρατικό γερουσιαστή, να δηλώνει απόλυτα βέβαιος για την επανεκλογή.

euro2day.gr

No comments:

Share |