Monday, January 25, 2010

Κέρδη για το αργό


Κέρδη για το αργό

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, ανακάμπτοντας από τις πιέσεις που δέχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι εκτιμήσεις για ανανέωση της θητείας του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, «αναπτέρωσε» τις ελπίδες των αναλυτών για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.
Τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 1%, στα 75,26 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από την πτώση της τάξεως του 10% που σημείωνε τις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις. Ενδοσυνεδριακά, το αργό σημείωνε πτώση, όπου και είχε φτάσει τα 74,01 δολάρια το βαρέλι, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών.

Οι αγορές είναι αισιόδοξες ότι η ανάκαμψη δεν θα διακοπεί από πιθανή αλλαγή νομισματικής πολιτικής σε περίπτωση που αλλάξουν χέρια τα ηνία της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, αναφέρουν οι αναλυτές. Μάλιστα, θεωρούν ότι εμμέσως επικροτείται η πολιτική που ακολούθησε ο B. Bernanke, ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να βρουν στηρίγματα για τη συνέχιση του ράλι που ξεκίνησε πριν από δέκα μήνες περίπου.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, οι τιμές του αργού θα αγγίξουν τα 95 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, καθώς αναμένεται βελτίωση της ζήτησης. Μια πιθανή μείωση των αποθεμάτων, θα οδηγήσει πάλι την τιμή του αργού πάνω από τα 100 δολάρια το 2011, εκτιμά.

reporter.gr

No comments:

Share |