Tuesday, December 22, 2009

Spyker: Παράταση της προθεσμίας για Saab


Spyker: Παράταση της προθεσμίας για Saab


Παράταση έδωσε η Spyker Cars στην προθεσμία της προσφοράς της για την Saab, η οποία έληγε κανονικά χθες το βράδυ, αναζωπυρώνοντας τις προσδοκίες για διάσωση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας – θυγατρικής της General Motors

Την Κυριακή, η ρωσική Spyker κατέθεσε νέα πρόταση για τη Saab, μόλις δύο μέρες μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών με τον αμερικανικό κολοσσό για την εξαγορά της εταιρείας.

«Η προσφορά είναι ανοιχτή. Παρατείνεται μέχρι νεοτέρας», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Spyker Βίκτορ Μίλερ.

Νωρίτερα, ο Σουηδός υπουργός Επιχειρήσεων, Μοντ Όλοφσον, είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι η νέα πρόταση της ρωσικής εταιρείας προσφέρει ελπίδες αναφορικά με το μέλλον της Saab. «Θα πρέπει να πασχίσουμε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τη διάσωση της Saab», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κυβέρνηση υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια πολλών εκατομμυρίων προς τους εργαζομένους της ζημιογόνου εταιρείας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια συμφωνία.

Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε δέσμη μέτρων, συνολικής αξίας 542 εκατ. σουηδικών κορονών (75 εκατ. δολάρια) για την αντιμετώπιση των χιλιάδων θέσεων εργασίας που αναμένεται να χαθούν εάν η Saab βάλει «λουκέτο».

Η αναστολή δραστηριοτήτων της Saab -η οποία ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια- θα συντελέσει στην κατάργηση 3.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία, πλήττοντας και τους 1.100 αντιπροσώπους Saab.

naftemporiki

No comments:

Share |