Tuesday, December 29, 2009

Moody΄s: Υποβάθμιση της Abu Dhabi Commercial Bank


Moody΄s: Υποβάθμιση της Abu Dhabi Commercial Bank


Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης καταθέσεων της Abu Dhabi Commercial Bank PJSC (ADCB) σε “A1¨από “Aa3” και της χρηματοοικονομικής ισχύς της (BFSR) σε “D+” από “C-” προχώρησε η Moody΄s Investors Service.

Όπως αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του, οι υποβαθμίσεις αυτές ολοκληρώνουν την αναθεώρηση που ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου, η οποία ξεκίνησε λόγω των ανησυχιών για το ενδεχόμενο συνέχισης της επιδείνωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του Νουμπάι και της έκθεσης της τράπεζας στην αναδιοργάνωση των εταιρειών του ομίλου της Dubai World.

Η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας σύμφωνα με τον οίκος αξιολόγησης επιδεινώνεται συνεχώς από τις αρχές του 2008 ενώ η κερδοφορία της θα συνεχίζει να επηρεάζεται από την άνοδο των απομειώσεων, την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης και την επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης των δανείων.

Η Moody΄s εκτιμά επίσης πως η διαχείρισης της ρευστότητας θα αποτελέσει πρόκληση λόγω της μεγαλύτερης εξάρτησής της από τις αγορές του εξωτερικού σε σχέση με τις ανταγωνίστριες της στα ΗΑΕ.

capital.gr

No comments:

Share |