Tuesday, December 29, 2009

Αμερικανικό fund επενδύει στους “Greeks” της Wall Street

Αμερικανικό fund επενδύει στους “Greeks” της Wall Street


Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο μεγάλου βεληνεκούς αμερικανικού επενδυτικού οίκου.

Για την “Kayne Anderson Capital Advisors” η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 7,7 δισ. δολαρίων, η «εισηγμένη» ελληνική ναυτιλία στη χρηματαγορά της Wall Street, συνεχίζει να παρουσιάζει επενδυτικό ενδιαφέρον, παρά την κρίση που έπληξε τον κλάδο.

Στο “portfolio” του επενδυτικού οίκου περιλαμβάνονται μετοχές της Navios Maritime Partners της Αγγελική Φράγκου, της Capital Product Partners του Ευάγγελου Μαρινάκη και της Diana Shipping του Συμεών Παληού.

Μάλιστα, προ ημερών ο αμερικανικός οίκος γνωστοποίησε ότι αύξησε το μερίδιο μετοχών που κατέχει στην εταιρεία Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό του κεφαλαίου που ελέγχει η Kayne Anderson φθάνει πλέον το 12,5%, το οποίο αντιστοιχεί σε 3,04 εκατομμύρια μετοχές της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας.

Στις αρχές του 2009, ο αμερικανικός οίκος είχε παρουσία στο κεφάλαιο της Navios, κατέχοντας ποσοστό της τάξεως του 7,2% των μετοχών της. Οι Αμερικανοί επενδυτές ενίσχυσαν τη θέση τους και απέκτησαν επιπλέον μετοχές της εταιρείας συμμετέχοντας στις αυξήσεις κεφαλαίου στις οποίες αποφάσισε να προχωρήσει το τελευταίο επτάμηνο η διοίκηση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η Αγγελική Φράγκου έχει καταφέρει τους τελευταίους έξι μήνες εν μέσω κρίσης να «σηκώσει» από την Wall Street κεφάλαια ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον περασμένο Μάιο προχώρησε στην έκδοση 3,5 εκατ. νέων μετοχών προς 10,32 δολάρια ανά μετοχή, συγκεντρώνοντας ποσό ύψους 36,1 εκατ. δολάρια. Τον Σεπτέμβριο ακολούθησε νέα κεφαλαιακή “ένεση” με την έκδοση 2,8 εκατ. μετοχών, προς 12,21 δολάρια ανά μετοχή. Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν τότε ανήλθαν σε 34,1 εκατ. δολάρια.

Προ εβδομάδων, η Αγγελική Φράγκου προχώρησε και σε τρίτη έκδοση 4 εκατ. μετοχών προς 14,9 δολάρια η μετοχή, συγκεντρώνοντας αυτή τη φορά κεφάλαια ύψους 59,6 εκατ. δολαρίων.

capital.gr

No comments:

Share |