Tuesday, December 29, 2009

Υποχώρησε η τιμή του χρυσού


Υποχώρησε η τιμή του χρυσού


Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού, έπειτα από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις ανόδου, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας μείωσαν την επενδυτική ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Αναλυτικά, η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου, υποχώρησε κατά 9,80 δολάρια ή 0,9% στα 1.098,10 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου, που έληξε σήμερα, υποχώρησε στα 1.097,60 δολάρια, ήτοι κατά 0,9%.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση, οριακά μικρότερη των εκτιμήσεων, σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της ερευνητικής εταιρείας Conference Board το Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 52,9 μονάδες τον τρέχοντα μήνα από 50,6 μονάδες (αναθεωρημένα στοιχεία) το Νοέμβριο ενώ οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν να αυξηθεί στις 53 μονάδες.

Παράλληλα, μικρότερο των εκτιμήσεων ήταν το ποσοστό υποχώρησης των τιμών κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με της έρευνα της S&P.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, και οι τιμές κατοικιών στις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές εμφάνισαν πτώση σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2008 με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο -7,3% έναντι του -7,7% των εκτιμήσεων.

Σε σχέση με το Σεπτέμβριο ο S&P Case-Shiller 20 παρέμεινε σταθερός. Αντίστοιχα ο S&P Case-Shiller 10 σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο -6,4% ενώ σε μηνιαία βάση παρέμεινε επίσης σταθερός.

capital.gr

No comments:

Share |