Tuesday, December 29, 2009

CIC: €8 εκ. για εξαγορά Δημάδης

CIC: €8 εκ. για εξαγορά Δημάδης


Στα €8 εκ. περίπου ανέρχεται το τίμημα της εξαγοράς της εταιρείας Δημάδης και Υιοί από την Cyprus Information Technology, θυγατρική της Cyprus Import Corporation (αυτοκίνητα Mercedes και Smart). Όπως ανέφερε στη StockWatch, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας CIC, Κoύλλης Κυριακίδης, το τελικό τίμημα της εξαγοράς δεν έχει ολοκληρωθεί παρόλο που συμφωνήθηκε ένα ποσό για τη φήμη και πελατεία της εταιρείας και προπληρωμή των ενοικίων των συνεργείων και showrooms για τρία χρόνια.

«Το ποσό της εξαγοράς αναμένεται προκαταρτικά να κυμανθεί περίπου στα €8 εκ. παρόλο που ακόμη γίνεται η καταμέτρηση του stock ανταλλακτικών, μηχανημάτων, ελαστικών κλπ», είπε.

Η συμφωνία, που ενισχύει της τάσης συγκέντρωσης που άρχισαν να δημιουργούνται τα τελευταία χρόνια μεταξύ των εισαγωγέων καινούργιων οχημάτων περιλαμβάνει την εξαγορά των εργασιών της D.I Δημάδης (Fiat, Lancia, Alfa Romeo). Δεν περιλαμβάνει όμως την εταιρεία DJ Δημάδης που περιλαμβάνει την ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος.

Ερωτηθείς για τη στρατηγική στόχευση της εταιρείας με την εξαγορά, ο κ. Κυριακίδης, είπε ότι «αυξάνεται η γκάμα των υπηρεσιών της, αυξάνεται η πίτα των πελατών με πιο φθηνά αυτοκίνητα».

Τα συμβόλαια της εξαγοράς υπογράφηκαν στις 18 Δεκεμβρίου και στις 22 Δεκεμβρίου υποβλήθηκε αίτηση για έγκριση της συγχώνευσης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Η συμφωνία υπόκειται υπό την έγκριση της ΕΠΑ. Η Επιτροπή έχει προθεσμία 4 εβδομάδων να απαντήσει αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα γιατί με την εξαγορά δεν παραβιάζεται ο νόμος περί συγκεντρώσεων», ανέφερε ο κ. Κυριακίδης, «καθώς οι εταιρείες θα ελέγχουν περίπου το 12% της αγοράς (7% που ήδη κατέχει η CIC και 5% που υπολογίζεται για τη Δημάδης) και με βάση το νόμο, παραβίαση υπάρχει εάν ξεπερνιέται το 25% του ελέγχου».

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |