Wednesday, December 30, 2009

Η μετοχή της Apple φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ


Η μετοχή της Apple φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ


(Bloomberg) – Η Apple Inc (AAPL), κατασκευάστρια του iPhone και των υπολογιστών Macintosh, έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, στα 211,61 δολάρια στο Nasdaq Stock Market στις 28 Δεκεμβρίου, μετά από μια έκθεση ότι οι πωλήσεις των συσκευών της μπορεί να έχει σημειώσει σημαντική άνοδο κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Η Apple σημείωσε άνοδο 2,57 δολαρίων, ή 1,2%, σημειώνοντας την έκτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου. Οι μετοχές έχουν υπερδιπλασιάσει την αξία τους φέτος, σε σύγκριση με άνοδο 61% για τον δείκτη τεχνολογίας του S&P 500.

Τα downloads λογισμικού για τις συσκευές της Apple αυξήθηκαν 51% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας Flurry Inc. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις των iPhone και iPod Touch αυξήθηκαν κατά την περίοδο των διακοπών. Το iPhone έχει λιγότερο από το 1% του συνόλου της παγκόσμιας αγοράς, κάτι που του δίνει πολλά περιθώρια ανάπτυξης, είπε ο Brian Marshall, αναλυτής της Broadpoint AmTech Inc στο Σαν Φρανσίσκο.

“Παρά την τεράστια επιτυχία του iPhone από την κυκλοφορία του, τον Ιούλιο του ΄07, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συσκευή είναι ακόμα στα σπάργανα", είπε στις 28 Δεκεμβρίου σε μια έκθεση. Ο Marshall, ο οποίος συνιστά την αγορά μετοχών της Apple, εκτιμά πως οι μετοχές θα φτάσουν τα 260 δολάρια εντός του επόμενου έτους.

Η Apple, με έδρα το Cupertino της Καλιφόρνια, προσφέρει περισσότερες από 100.000 εφαρμογές στο iTunes, το ηλεκτρονικό της κατάστημα, δίνοντας στα τηλέφωνά της και στις συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών. Το Google Inc, του οποίου το λειτουργικό σύστημα Android βρίσκεται στα τηλέφωνα της Motorola Inc (MOT) και της HTC Corp, έχει περίπου 12.000 εφαρμογές.

“Εκπληκτικοί ρυθμοί”

"Τα downloads της Apple συνεχίζουν να αναπτύσσονται με εκπληκτικούς ρυθμούς,” δήλωσε ο Peter Farago, ένας εκπρόσωπος της Flurry που έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο. "Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, οι συσκευές IPod Touch θα πρέπει να έχουν πλημμυρίσει την αγορά".

Η αύξηση των downloads της Apple κατά 51% έρχεται σε αντίθεση με αύξηση 22% για το Android, είπε η Flurr. Τα downloads για το iPod Touch, μια συσκευή που προσφέρει πολλά από τα χαρακτηριστικά του iPhone χωρίς το τηλέφωνο, εκτινάχθηκαν πάνω από 1.000% την ημέρα των Χριστουγέννων, σε σύγκριση με τις προηγούμενες Παρασκευές το Δεκέμβριο.

Ο όγκος των downloads για την Apple είναι περισσότερο από 13 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με το Android, σύμφωνα με δεδομένα της Flurry. Τα downloads εφαρμογών για το Android αυξήθηκαν 93% την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η Google (GOOG), που εδρεύει στο Mountain View της Καλιφόρνια, ανέβηκε 4,39 δολάρια στα 622,87 δολάρια στο Nasdaq. Οι μετοχές έχουν διπλασιαστεί φέτος.

capital.gr

No comments:

Share |