Thursday, November 26, 2009

Κύκλος εργασιών 1,4 δισ. από τη Marfin Investment Group


Κύκλος εργασιών 1,4 δισ. από τη Marfin Investment Group

Στα 14,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας κέρδη της Marfin Investment Group σε ενοποιημένη βάση, ενώ η μητρική είχε κέρδη ύψους 18,5 εκατ. ευρώ.


Οι εταιρείες της MIG συνεχίζουν να ενισχύουν περαιτέρω την ηγετική θέση τους σε κάθε κλάδο, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ντένης Μαλαματίνας.

Τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA του εννεάμηνου διαμορφώθηκαν στα 116,7 εκατ. ευρώ, τα επαναλαμβανόμενα κέρδη EBITDA του εννεαμήνου ανήλθαν σε 132,9 εκατ. ευρώ και είχαν ετήσια αύξηση κατά 13,8%.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα κεφαλαιακά κέρδη από την πώληση μετοχών του ΟΤΕ [OTEr.AT] και την επαναξιολόγηση της RKB. Οι ενοποιημένες πωλήσεις εννεάμηνου έφθασαν το 1,39 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 6,1% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2008.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του τρίτου τριμήνου έφθασαν τα 532 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 13,1%, τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA ανήλθαν στα 70,2 εκατ. ευρώ, έναντι 30,7 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη τριμήνου μετά από δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 14,2 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, η MIG έχει καθαρή θέση (Net Asset Value- NAV) ύψους 3,7 δισ. ευρώ και καθαρή θέση ανά μετοχή 4,89 ευρώ. Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 62,4%, στα 16,3 εκατ. ευρώ, έναντι 43,3 εκατ. ευρώ τη ίδια περίοδο πέρυσι.

Στο τέλος του τρίτου τριμήνου, τα ρευστά διαθέσιμα της MIG ανέρχονταν σε 428,2 εκατ. ευρώ. Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ο όμιλος σημείωσε αύξηση πωλήσεων 13% έναντι του προηγούμενου τριμήνου, ενώ και τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ντένης Μαλαματίνας, οι εταιρείες της MIG συνεχίζουν να ενισχύουν περαιτέρω την ηγετική θέση τους σε κάθε κλάδο, επενδύουν σε νέα προϊόντα και αγορές και διατηρούν υγιείς τους ισολογισμούς τους, εφαρμόζοντας τη στρατηγική της MIG για το 2009, που προβλέπει σε ανάληψη πρωτοβουλιών για περιορισμό του κόστους και ενίσχυση μεριδίων αγοράς.

«Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη απόδοσης στο επίπεδο ή και πάνω από τις προσδοκίες και ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους, ενώ επιβεβαιώνεται η πεποίθηση ότι οι θυγατρικές της MIG και οι συνδεδεμένες εταιρείες έχουν τοποθετηθεί ευνοϊκά, όσον αφορά στο μέλλον, και διασφαλίζουν θετικές, μακροπρόθεσμα, προσδοκίες για τους μετόχους τους», επισημαίνει ο κ. Μαλαματίνας.

naftemporiki

No comments:

Share |