Monday, October 26, 2009

Wind Hellas: Τρεις οι ενδιαφερόμενοι, αναμένεται η αξιολόγηση


Wind Hellas: Τρεις οι ενδιαφερόμενοι, αναμένεται η αξιολόγηση


Τρεις ήταν τελικά οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για την αναδιάρθρωση του χρέους της Wind Hellas, σύμφωνα με πηγές στο Λονδίνο, αλλά και δημοσιεύματα διεθνών πρακτορείων. Ειδικότερα, προσφορές κατέθεσαν το επενδυτικό ιδιωτικό κεφάλαιο Weather Investments του Αιγύπτιου μεγιστάνα Naguib Sawiris (που ήδη ελέγχει το σύνολο της Wind Hellas), το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο Blackstone αλλά και το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο που συστήθηκε από μερίδα των ομολογιούχων χαμηλής εξασφάλισης, που φέρει την επωνυμία Alladin Capital.

Εκτός από την ελληνική εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Forthnet, η οποία με ανακοίνωση προς το Χ.Α. έθεσε εαυτόν εκτός της διαδικασίας, οι υπόλοιποι δυο ενδιαφερόμενοι που είχαν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές (Apax Partners και Texas Pacific Group), απέφυγαν να καταθέσουν προσφορές στη δεύτερη, δεσμευτική φάση, αλλά πηγές από τραπεζικούς κύκλους που παρακολουθούν στενά τη διαδικασία αναφέρουν ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης με έντονο ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν να «ξαναμπούν» στη διαδικασία σε επόμενη φάση. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η Apax κατέχει ήδη ένα ποσοστό της τάξης του 5% της εταιρείας Weather investments, ποσοστό που αγόρασε πέρυσι το καλοκαίρι. Επίσης τα επενδυτικά κεφάλαια Madison Dearborn Partners Inc. και TA Associates Inc. κατέχουν από κοινού ένα ποσοστό 5% της Weather Investments.

Ουσιαστικά εντός της εβδομάδος, θα έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση των δεσμευτικών προσφορών και θα ανακηρυχθεί ο προτιμητέος υποψήφιος, που θα γίνει δεκτός από το Δ.Σ. της εταιρείας Hellas II προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του χρέους. Ωστόσο, πιο σημαντική θεωρείται η επόμενη φάση της διαδικασίας, καθώς ο «νικητής» της φάσης των δεσμευτικών προσφορών θα πρέπει να έρθει σε απ’ ευθείας συνομιλίες με τους κατόχους secured bonds της Wind που επίσης θα δώσουν το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της μέχρι τις 15 Νοεμβρίου ενώ δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να έχει συμβεί και πολύ νωρίτερα. Εκτός από την αναδιάρθρωση του χρέους, αναμένεται να εισρεύσουν νέα κεφάλαια στην εταιρεία, όπως άλλωστε είχε δηλώσει ο ίδιος ο Sawiris πριν την έναρξη της διαδικασίας. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Hellas II, Mathew Tippets δήλωσε την Παρασκευή στο Dow Jones Newswires ότι εκτός από την πρόταση για την αναδιάρθρωση του χρέους, οι προσφορές των ενδιαφερομένων περιλαμβάνουν και «σημαντικές νέες κεφαλαιακές ενισχύσεις».

capital.gr

No comments:

Share |