Monday, October 26, 2009

"Οικογενειακή υπόθεση" η αναχρηματοδότηση του χρέους της Wind


"Οικογενειακή υπόθεση" η αναχρηματοδότηση του χρέους της Wind


Μετά από μία ολονύκτια διαδικασία-θρίλερ απέσυραν τελικά την τελευταία στιγμή το ενδιαφέρον τους τα ιδιωτικά κεφάλαια που είχαν λάβει μέρος στη διαδικασία για την αναχρηματοδότηση του χρέους της Wind. Πρόκειται για τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, Blackstone (που μέχρι αργά χθες το βράδυ φερόταν ως σφόδρα ενδιαφερόμενο για την υπόθεση) και TPG (η οποία είχε γίνει γνωστό ότι δεν θα καταθέσει προσφορά όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμα του το Capital.gr, ωστόσο παρακολουθούσε στενά τη διαδικασία).

Έτσι ενδιαφερόμενοι για την αναχρηματοδότηση του χρέους της Wind απέμειναν εντέλλει μόνο οι Weather Investments, ιδιοκτήτρια της Wind Hellas και συμφερόντων του Aιγύπτιου μεγιστάνα Naguib Sawiris και το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο που συστήθηκε από μερίδα των ομολογιούχων χαμηλής εξασφάλισης, που φέρει την επωνυμία Alladin Capital.

Μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από την Hellas II ενώ στη συνέχεια οι δύο υποψήφιοι θα ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους και τη διοίκηση της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της μέχρι τις 15 Νοεμβρίου ενώ δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να έχει συμβεί και πολύ νωρίτερα. Εκτός από την αναδιάρθρωση του χρέους, αναμένεται να εισρεύσουν νέα κεφάλαια στην εταιρεία, όπως άλλωστε είχε δηλώσει ο ίδιος ο Sawiris πριν την έναρξη της διαδικασίας. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Hellas II, Mathew Tippets δήλωσε την Παρασκευή στο Dow Jones Newswires ότι εκτός από την πρόταση για την αναδιάρθρωση του χρέους, οι προσφορές των ενδιαφερομένων περιλαμβάνουν και «σημαντικές νέες κεφαλαιακές ενισχύσεις».

capital.gr

No comments:

Share |