Monday, October 26, 2009

Ρευστοποιήσεις στα συμβόλαια του χρυσού


Ρευστοποιήσεις στα συμβόλαια του χρυσού

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της ανάκαμψης του δολαρίου από τα χαμηλά 14 μηνών που είχε βρεθεί την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που έπληξε την ελκυστικότητα των μετάλλων.
Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού υποχώρησαν κατά 1,29% στα 1.042,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά βρίσκονταν με κέρδη στα 1.060,80 δολάρια η ουγγιά. Μέχρι σήμερα, ο χρυσός έχει καταγράψει κέρδη 19% από την αρχή του έτους. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του ασημιού υποχώρησαν κατά 1,6% στα 17,44 δολάρια, ενώ απώλειες 1,3% σημείωσαν πλατίνα και παλλάδιο στα 1.351,60 δολάρια και 335 δολάρια αντίστοιχα.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 0,6% έναντι των έξι βασικότερων νομισμάτων παγκοσμίως, ενώ νωρίτερα σημείωνε απώλειες της τάξεως του 0,4%. Όλα εξαρτώνται από την πορεία του δολαρίου επισημαίνουν οι αναλυτές, σχολιάζοντας την παραδοσιακή αντίστροφη σχέση χρυσού-δολαρίου. Σημειώνεται εδώ ότι ο χρυσός σημείωσε για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες κέρδη, ενώ το δολάριο υποχώρησε για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες έναντι των βασικών διεθνώς νομισμάτων.

reporter.gr

No comments:

Share |