Monday, October 5, 2009

JP Morgan: "Βλέπει" κεφαλαιακές ανάγκες $78 δισ. για τις τράπεζες


JP Morgan: "Βλέπει" κεφαλαιακές ανάγκες $78 δισ. για τις τράπεζες


Σε συνολική αύξηση κεφαλαίων ύψους 78 δισ. δολαρίων αναμένεται να προχωρήσουν στους επόμενους έξι μήνες οι ευρωπαϊκές τράπεζες καθώς προσπαθούν να ενισχύσουν το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας για να επιτύχουν τα επίπεδα που καθορίζει η παγκόσμια συνθήκη της Βασιλείας II, όπως εκτιμά η JP Morgan.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η JP Morgan αναφέρει ότι οι τράπεζες φαίνεται να εστιάζουν στην επίτευξη του αναθεωρημένου κατώτερου δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 - που υπολογίζει τα ίδια κεφάλαια έναντι των επικίνδυνων παγίων – του 8%, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνολικές ΑΜΚ ύψους 78 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 38 δισ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή κρατικών κεφαλαίων στήριξης.

Με την γερμανική Commerzbank να έχει κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 17 δισ. δολαρίων, την Allied Irish Bank να χρειάζεται 10 δισ. δολάρια και την Bank of Ireland 7 δισ. δολάρια, οι τέσσερις αυτές τράπεζες αποτελούν το 55% των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών των ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan.

capital.gr

No comments:

Share |