Monday, October 5, 2009

Με κέρδη έκλεισε το αργό- Πάνω από τα 70 δολάρια


Με κέρδη έκλεισε το αργό- Πάνω από τα 70 δολάρια

Με κέρδη τελικά έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων ανατρέποντας το ενδοσυνεδριακό αρνητικό κλίμα που διαμορφώθηκε καθώς ανέκαμψαν οι ανησυχίες για τη «στερεή βάση» την ανάκαμψης, θέτοντας πολλά ερωτήματα αναφορικά για την πορεία της ζήτησης για το «μαύρο χρυσό». Από τη μια μεριά η αύξηση του δείκτη ISM υπηρεσιών για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, και από την άλλη η ανοδος των κεφαλαιαγορών στάθηκαν λόγοι ικανοί να οδηγήσουν το αργό σε ανοδική συνεδρίαση.Μετά από ένα σημαντικό ράλι ανόδου που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα, τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου του αργού βρέθηκαν στα 70,46 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας ανοδο της τάξεως του 0,66%, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν ακόμα και στο -2,3%. Στα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent σημείωσε ανοδο 0,5% στα 68,40 δολάρια το βαρέλι.

Στις 50,9 μονάδες αυξήθηκε ο δείκτης ISM υπηρεσιών το Σεπτέμβριο, από 48,4 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξεως των 50 μονάδων.

Νέες αναταραχές στις περιοχές της Νιγηρίας και του Ιραν φαίνεται να μην επηρεάζουν την τιμή του αργού, καθώς οι επενδυτές, παρόλη την ανοδο, δεν σταμάτησαν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την πορεία της ζήτησης, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Επιπλέον, η προσοχή των επενδυτών έχει στραφεί στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών, καθώς είναι αυτά που θα κρίνουν την πορεία των αγορών, και τη διεύρυνση ή όχι του ράλι που έχει ξεκινήσει εδώ και επτά μήνες.

reporter.gr

No comments:

Share |