Monday, October 5, 2009

Σε υψηλά εβδομάδας ο χρυσός


Σε υψηλά εβδομάδας ο χρυσός


Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της νέας πτώσης που σημείωσε το δολάριο έναντι των υπολοίπων νομισμάτων παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, ο χρυσός στα συμβόλαια του Δεκεμβρίου ενισχύθηκαν 1,3% στα 1.017,80 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του ασημιού ενισχύθηκαν κατά 1,9% στα 16,535 δολάρια η ουγγιά.

Επιπλέον, υποχωρεί για δεύτερη μέρα το δολάριο έναντι του ευρώ καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της G7 απέφυγαν να ζητήσουν μέτρα για 'φρένο' στην κατρακύλα του αμερικάνικου νομίσματος.

Η «πιστή» ακολουθία που υπάρχει μεταξύ δολαρίου και χρυσού καταδεικνύει ότι η Fed και η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να ακολουθήσει πολιτική «αδύναμου δολαρίου», επισημαίνουν οι αναλυτές, αφού η οικονομία χρειάζεται ακόμη στήριξη για να μπορέσει να ανακάμψει.

Το γιεν περιορίζει τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα έναντι του δολαρίου καθώς ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομίας Hirohisa Fujii δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει αν το γιεν συνεχίσει να κινείται σε ''προκατειλημμένη κατεύθυνση''. Ειδικότερα, ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί κατά 0,18% στις 76,845 μονάδες.

Ακόμη, το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,4647 δολάρια από 1,4576 δολάρια που διαμορφωνόταν την Παρασκευή.

Επίσης, το δολάριο έναντι του γιέν διαμορφώνεται στα 89,48 γιέν από 89,81 γιέν που κυμαινόταν νωρίτερα, ενώ το ευρώ κινείται ανοδικά κατά 0,2% στα 131,15 γιέν, έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

reporter.gr

No comments:

Share |