Friday, September 4, 2009

Oι μετοχές είναι ο Βασιλιάς! Στο +10% μέχρι τα τέλη του έτους!

Oι μετοχές είναι ο Βασιλιάς! Στο +10% μέχρι τα τέλη του έτους!


Cash WAS King! Ο Βασιλιάς της Ρευστότητας χάνει την κορώνα του, τονίζει η JPMorgan σε νέα έκθεσή της για την στρατηγική Σεπτεμβρίου. Οπως σημειώνει, η ρευστότητα είναι η ακριβή asset class τώρα και οι μετοχές και τα ομόλογα είναι οι φθηνές και οι ελκυστικές αξίες σήμερα. Παραμείνετε overweight στις διεθνείς μετοχές σε σχέση με τα κρατικά ομόλογα, συστήνει πάντως ο διεθνής οίκος. Μπορεί αυτόν τον μήνα ο οποίος είναι παραδοσιακά κακός για τις μετοχές να χάσουν έδαφος λόγω του profit taking μετά το εντυπωσιακότατο ράλι του 50%, όμως μέχρι το τέλος του έτους έρχεται ράλι της τάξης του 10%.Τα ομόλογα, αν και η JPMorgan δεν είναι αρνητική σε αυτά, μετά την εμπειρία των πρώτων έξι μηνών του έτους θεωρεί ότι τα επόμενα δύο τρίμηνα δεν αναμένεται να δώσουν κέρδη.

Επιπλέον ο διεθνής οίκος τονίζει πως ο παράγοντας «Κίνα» θα συνεχίσει να ανησυχεί τις αγορές και τους επενδυτές, αν και κάτι τέτοιο ήταν και είναι υπερβολικό, ωστόσο οι ενδείξεις επιβράδυνσης της ανάπτυξης του δανεισμού στην συγκεκριμένη χώρα, δεν θα αφήσει ήρεμη την επενδυτική κοινότητα στο επόμενο διάστημα.

Σε ότι αφορά την οικονομία, ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι το ισχυρό momentum έχει αρχίσει και κτίζεται κυρίως στον μεταποιητικό κλάδο, ενισχύοντας την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Ετσι, αυτό το τρίμηνο θα σημειωθεί μία φάση διατηρητέας, συγχρονισμένης και σημαντικής παγκόσμιας ανάκαμψης. Οι ενδείξεις πως οι εταιρικές δαπάνες αυξάνονται έχουν αρχίσει και θεμελιώνονται και αυτό αποτελεί το κλειδί για την διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης.

reporter.gr

No comments:

Share |