Friday, September 4, 2009

Πτωτικά κινείται ο χρυσός, στα $990

Πτωτικά κινείται ο χρυσός, στα $990


Πτωτικά κινείται η τιμή του χρυσού στις συναλλαγές της Παρασκευής μετά το ράλι των τελευταίων ημερών που έφερε το πολύτιμο μέταλλο μια ανάσα από τα επίπεδα των 1.000 δολ. ανά ουγγιά. Η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών του και το ανοδικό άνοιγμα των δεικτών στη Wall Street μειώνουν στο κλείσιμο της εβδομάδας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση και ασφαλές καταφύγιο.

Υπενθυμίζεται ότι στις χθεσινές συναλλαγές ο χρυσός έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, έχοντας αναρριχηθεί προηγουμένως έως τα 999,50 δολ. ανά ουγγιά.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου -το πιο ενεργό συμβόλαιο- υποχωρεί 7,70 δολ. ή 0,8% στα 990 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο οδεύει για εβδομαδιαία κέρδη άνω του 3%, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις από τις 24 Απριλίου.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπών μετάλλων, το ασήμι Δεκεμβρίου υποχωρεί 21,5 cents ή 1,3% στα 16,075 δολ. ανά ουγγιά, μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών που το οδηγεί σε εβδομαδιαία άνοδο της τάξης του 8%.

Μικρά κέρδη σημειώνει η πλατίνα Οκτωβρίου στα 1.255 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου υποχωρεί 0,3% στα 293 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός Δεκεμβρίου υποχωρεί 0,4% στα 2,854 δολ. η λίβρα.

capital.gr

No comments:

Share |