Monday, September 21, 2009

ΗΠΑ: Παρατείνει τη διορία για τους φοροφυγάδες η IRS

ΗΠΑ: Παρατείνει τη διορία για τους φοροφυγάδες η IRS


Παρατείνει τη διορία για την γνωστοποίηση των offshore τραπεζικών λογαριασμών η φορολογική αρχή των ΗΠΑ, IRS, με σκοπό να δώσει περισσότερο χρόνο στους ενδιαφερόμενους να ετοιμάσουν το φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία τα οποία επικαλούνται πηγές προσκείμενες στο θέμα, η υπηρεσία αναστέλλει τη διορία της 23ης Σεπτεμβρίου μετά από αίτημα λογιστών και δικηγόρων που αντιμετωπίζουν καταιγισμό ερωτήσεων και χρειάζονται περισσότερο χρόνο να προετοιμάσουν τις αιτήσεις “εθελοντικής γνωστοποίησης”. Πάνω από 3.000 άτομα έχουν “φανερωθεί” από το Μάρτιο, όταν η IRS ανακοίνωσε το πρόγραμμα μερικής αμνηστίας, ενώ η νέα διορία είναι όπως όλα δείχνουν η 15η Οκτωβρίου.

Η IRS εκτιμά ότι θα διαχειριστεί έως και 10.000 υποθέσεις οι μισές εκ των οποίων θα προέρχονται από το πρόγραμμα εθελοντικής γνωστοποίησης. “Πρόκειται για ένα θετικό βήμα”, δήλωσε ο Stuart Bassin, συνεργάτης της νομικής εταιρείας Baker & Hostelter και πρώην στέλεχος του τμήματος φορολογικών υποθέσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης. “Δίνει σε όλους το περιθώριο να αφομοιώσουν όσα έγιναν τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες και να ετοιμάσουν το φάκελο τους”.

capital.gr

No comments:

Share |