Monday, September 21, 2009

Πτωτικά κινείται ο χρυσός

Πτωτικά κινείται ο χρυσός


Σε αρνητικό έδαφος και κοντά στο επίπεδο των 1.000 δολ. κινείται η τιμή του χρυσού καθώς η ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου έναντι των βασικών ανταγωνιστών του περιορίζει την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Πιο αναλυτικά, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχωρεί 9,70 δολ. στα 1.000,60 δολ. ανά ουγγιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Globex. Νωρίτερα, το συμβόλαιο διολίσθησε έως το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 996,30 δολ. ανά ουγγιά.

"Η σύνοδος της G20 και οι εκτιμήσεις ότι η Fed στη συνάντηση νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη ενδεχομένως να ανακοινώσει τον τερματισμό των έκτακτων προγραμμάτων στήριξης έχουν προσφέρει στήριξη στο δολάριο", αναφέρει ο James Moore, αναλυτής της TheBullionDesk.com.

Ο δείκτης του δολαρίου, που αντανακλά την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι βασικών νομισμάτων, ενισχύεται σε ποσοστό 0,6% στις 76,863 μονάδες.

Εξάλλου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε την πώληση 403,3 τόνων χρυσού, με τα έσοδα να κατευθύνονται σε νέο δανεισμό προς τις φτωχές χώρες.

capital.gr

No comments:

Share |