Wednesday, August 12, 2009

Κατοχύρωση κερδών εν αναμονή της Fed

Κατοχύρωση κερδών εν αναμονή της Fed


Σημαντικές απώλειες καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Wall Street, η οποία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα πέντε εβδομάδων. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι σημαντικές πρόωρες ρευστοποιήσεις σε αρκετές αγορές ήταν ή θα έπρεπε να είναι αναμενόμενες μετά τα ισχυρά κέρδη της Τρίτης, όταν τα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας τόνωσαν την αισιοδοξία των επενδυτών.

“Η διόρθωση οφείλεται εν μέρει στη χθεσινή άνοδο, όταν οι επενδυτές φάνηκαν να αντιδρούν υπερβολικά στα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας,” δήλωσε ο Caster Pang, αναλυτής στην Sang Hung Kai Financial στο Χονγκ Κονγκ. “Μετά τη διόρθωση οι επενδυτές θα αγοράσουν και πάλι”, συμπλήρωσε.

“Οι επενδυτές μοιάζουν νευρικοί μετά τα πρόσφατα ράλι, ενώ επίσης θέλουν να εξετάσουν το κατά πόσο η Fed θα κάνει λόγο για το χρονικό σημείο της ΄πολιτικής εξόδου από τα μέτρα΄ κατά τη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης,” τόνισε ο Choi Seong-lak της SK Securities στη Σεούλ.

Εξάλλου, τόσο οι ευρωπαϊκές όσο και οι αμερικανικές αγορές κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος χθες καθώς η Fed ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίαση της κατά την οποία ενδέχεται να δώσει μια νέα εκτίμηση για το πως αντιμετωπίζει την παγκόσμια κρίση η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κοντά στο μηδέν.

Στο ταμπλό, ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index βρέθηκε να υποχωρεί κατά 1% στις 111,65 μονάδες, μετά την άνοδο κατά 1,8% των τελευταίων δύο ημερών. Ο δείκτης έχει καταγράψει κέρδη της τάξης του 58% από το χαμηλό πέντε ετών στις 9 Μαρτίου λόγω των εκτιμήσεων για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 περιορίστηκε σε ποσοστό 1,42% στις 10.435,00 μονάδες, υποχωρώντας από το υψηλό δεκαμήνου που κατέγραψε χθες, ενώ ο ευρύτερος Topix κινήθηκε πτωτικά κατά 1,40% στις 959,87 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται με σημαντικές απώλειες 1,93%.

Στην Κίνα, σημαντική πτώση 3,13% σημειώνει ο CSI 300 ενώ με αρνητικά πρόσημα κινούνται και οι Shanghai Composite και Shenzhen Composite στο -3,78% και -2,99% αντίστοιχα.

Ο S&P/ASX στην Αυστραλία ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ενισχυμένος κατά 0,26%, ενώ ο δείκτης ΝΖΧ 50 στη Νέα Ζηλανδία έκλεισε στο +0,79%.

Στη Ν. Κορέα ο Kospi υποχώρησε σε ποσοστό 0,88% στις 1.565,35 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν σημείωσε πτώση 0,15%.

Στην Ινδία ο Sensex υποχωρεί κατά 1,70%, ενώ πτώση σε ποσοστό 0,48% σημειώνει ο Straits Times στην Σιγκαπούρη.


capital.gr

No comments:

Share |