Monday, August 31, 2009

Disney: Εξαγοράζει την Marvel Entertainment έναντι 4 δισ. δολ.

Disney: Εξαγοράζει την Marvel Entertainment έναντι 4 δισ. δολ.


Στην εξαγορά της Marvel Entertainment προχωρά η Disney έναντι 4 δισ. δολαρίων, με το πακέτο πληρωμής να περιλαμβάνει μετρητά και μετοχές, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger σημείωσε ότι “προσθέτοντας την Marvel στο μοναδικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων της Disney εμφανίζονται σημαντικές ευκαιρίες για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη”.

Οι μέτοχοι της Disney θα λάβουν συνολικά 30 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και επιπρόσθετα σχεδόν 0,745 μετοχές της Disney για κάθε μετοχή της Marvel.

Βάσει της συμφωνίας η Disney θα αποκτήσει την κυριότητα της Marvel, συμπεριλαμβανομένων των 5.000 χαρακτήρων της, μεταξύ των οποίων οι Fantastic Four, Spider-Man, X-Men, The incredible Hulk και Iron Man, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε πολύτιμες μορφές καθώς έχουν μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο.

Ο Ike Perlmutter, διευθύνων σύμβουλος της Marvel, θα συνεχίσει να επιβλέπει τα περουσιακά στοιχεία της Marvel ενώ θα συνεργάζεται με τους διοικητικά στελέχη της Disney μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση τους.

capital.gr

No comments:

Share |