Monday, August 31, 2009

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha από Fidelity που απέκτησε το 2,5%

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha από Fidelity που απέκτησε το 2,5%


(upd2) Ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha bank θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κίνηση του μεγαλύτερου fund στον κόσμο να αποκτήσει το 2,5% ή περίπου 9 εκατ μετοχές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες την συμφωνία έκλεισε ο ίδιος ο Γ. Κωστόπουλος και το αμερικανικό fund απέκτησε μέσω του placement το 2,5% με στόχο να φθάσει ακόμη και στο 5%.
Από τα αξιοσημείωτα είναι ότι αγόρασαν με premium έναντι της χρηματιστηριακής τιμής ένδειξη ότι ενδιαφέρονται ζωηρά για την Alpha bank. Σε placement των ιδίων μετοχών της προχωράει η Alpha bank που αντιστοιχεί στο 1,49% του μετοχικού της κεφαλαίου και το οποίο αγόρασε το Fidelity , επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικά δημοσιεύματα του «R». Επιπλέον ο οίκος αγόρασε και άλλες μετοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες πωλητές ήταν τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος αλλά και ξένοι επενδυτές.

Μάλιστα πρόσφατα σε ρεπορτάζ είχαν δημοσιευτεί τα εξής.

«Η υπομονή είναι ο καλύτερος σύμμαχος και αυτό το γνωρίζουν στην Alpha bank και την Eurobank που δεν βιάσθηκαν , περίμεναν και πλέον οι χρηματιστηριακές τους τιμές βρίσκονται στην μεν Alpha πάνω από το μέσο κόστος κτήσης των ιδίων μετοχών στην δε Eurobank το discount έχει μειωθεί αισθητά.

Στο παρελθόν οι χρηματιστηριακές τιμές ως προς το μέσο κόστος κτήσης βρισκόταν στο 40% με 50% και την τρέχουσα περίοδο η κατάσταση έχει ανατραπεί. Ουσιαστικά πλησιάζει ο καιρός που οι διοικήσεις σε Eurobank και Alpha bank θα αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με τα χαρτοφυλάκια ιδίων μετοχών τους.

Η Alpha bank κατέχει 1,49% ίδιες μετοχές ή 6,140 εκατ. Το μέσο κόστος κτήσης διαμορφώνεται στα 11,6 ευρώ δηλαδή η τράπεζα επένδυσε συνολικά 71,6 εκατ ευρώ τα οποία έχει αφαιρέσει από τα ίδια κεφάλαια. Η τρέχουσα αξία της τιμής της μετοχής της Alpha bank διαμορφώθηκε στα12 ευρώ δηλαδήη αξία του χαρτοφυλακίου ιδίων μετοχών διαμορφώνεται στα 73 εκατ ή premium 3%.

Πλησιάζει και η Eurobank το μέσο κόστος κτήσης μειώνοντας το discount. H τράπεζα διαθέτει ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν σε 25 εκατ μετοχές ή το 4,6% του μετοχικού κεφαλαίου. Το μέσο κόστος κτήσης καθορίζεται περίπου στα12 ευρώ. Ουσιαστικά η Eurobank επένδυσε από τα κεφάλαια της περίπου 300 εκατ ευρώ.

Η τρέχουσα αξία της μετοχής της Eurobank διαμορφώνεται στα 11ευρώδηλαδή στα 275 εκατ περιορίζοντας έτσι το discount στο 8%. Είναι προφανές ότι οι διοικήσεις της Alpha και της Eurobank θα αρχίσουν να σκέφτονται πολύ σοβαρά την διεξαγωγή placement σε ξένους κυρίως επενδυτές.

Σημειώνεται ότι αν υλοποιήσουν αυξήσεις κεφαλαίου ή θα επιταχύνουν τα placement ή θα διαθέσουν τις ίδιες μετοχές σε επενδυτές κατά την περίοδο της αύξησης.

reporter.gr

No comments:

Share |