Monday, August 3, 2009

Δυναμική επανέναρξη της διαπραγμάτευσης της CIT Group

Δυναμική επανέναρξη της διαπραγμάτευσης της CIT Group

Σε αλλαγές της προσφοράς για τα χρεόγραφα ύψους 1 δισ. δολαρίων κυμαινόμενου επιτοκίου λήξης στα μέσα του Αυγούστου, ανακοίνωσε η CIT Group. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυξήθηκε η τιμή εξαγοράς χρεογράφων στα 875 δολάρια, από 825 δολάρια για προσφορές πριν από τις 14 Αυγούστου.Σημειώνεται ότι πριν ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της CIT Group εν αναμονή των εν λόγω ανακοινώσεων. Η τιμή της μετοχής σταμάτησε στα 84 cents, αλλά με την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης η μετοχή βρίσκεται στα 98 cents με ανοδο 12%.

Σημειώνεται ότι πριν από δέκα ημέρες η CIT Group ανακοίνωσε ότι αναμένει ζημιές άνω των 1,5 δισ. δολ. στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και ενδεχομένως να αναγκαστεί να υποβάλει αίτηση πτώχευσης αν δεν καταφέρει να καλύψει απαιτήσεις που ωριμάζουν τα επόμενο διάστημα. Η υφιστάμενη ρευστότητα της CIT δεν επαρκεί για την αποπληρωμή ομολόγων κυμαινόμενου επιτοκίου που λήγουν τον Αύγουστο, αναφέρει μεταξύ άλλων η τράπεζα σε ανακοίνωση της προς τις ρυθμιστικές αρχές.

Ωστόσο, η CIT είχε επιβεβαιώσει ότι κατέληξε σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της με 3 δισ. δολ. από τους ομολογιούχος της, ενώ ζήτησε από τους κατόχους των ομολογιών να ανταλλάξουν τις απαιτήσεις τους με σχέση 82,5 cents στο δολάριο.

Η εταιρία επισημαίνει ότι «τα διαθέσιμα επίπεδα ρευστότητας υποχώρησαν κάτω από τα αναγκαία όρια για τη λειτουργία των δραστηριοτήτων στα τέλη του β΄ τριμήνου» και προειδοποιεί πως «ακόμα και αν η προσφορά ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα χρειαστεί σημαντική επιπλέον χρηματοδότηση για το υπόλοιπο του 2009 και στη συνέχεια για να συνεχιστεί η λειτουργία των δραστηριοτήτων μας».

reporter.gr

No comments:

Share |